Már a Tinderen is ciki, ha nem foglalkoztál még a traumáiddal?

Mi a te küldetésed a Földön? – kérdezi Dr. Karafiáth Balázs purpose coach, aki maga is megküzdött a traumáival, mire rátalált hivatására. Pedig látszólag sikeres életet élt a Sziget Fesztivál egyik alapítója.

Fotó / 123RF

Érdekességként meséli, hogy Gerendai Károllyal és Müller Péter Sziámival Arany János korábbi lakásából indították útjára a mára világhírűvé vált eseményt. Dr. Karafiáth Balázst már akkoriban nagyon érdekelte a digitális világ, az első magyar nyelvű élő blogot ő hozta létre pont a Fesztivál helyszínén. Később eladva részesedését útjára is indított egy internet tanácsadó céget, majd Mérő Lászlóval szintén alapított egy közös vállalkozást.

Sokáig mégsem érezte magát a helyén. Mindene megvolt, kivéve a boldogságot.
Elég mélyre kerültem és kicsit úgy éreztem, hogy a siklóernyős balesetek tulajdonképpen egyfajta félresikerült öngyilkossági kísérletek.

Évekig járt Feldmár Andráshoz, hogy megtalálja belső békéjét. Kiábrándult a fogyasztást hajszoló társadalomból és nemet mondott a világ egyik legnagyobb cégének ajánlatára.

Magyarország mellett a Szilícium-völgyben is elkezdett vállalkozni, mémtudományból doktorált és a Yale Egyetemen elvégzett egy vezetői képzést.

Olyan órákon vettem részt, ahol tulajdonképpen moderálta a beszélgetést a tanár. És egy jó kérdésre azt mondta, hogy ez egy nagyon jó kérdés. Kinek van esetleg egy még jobb kérdése erre?

Amerikai terapeutája hívására kezdett el ő maga is emberekkel foglalkozni, immár 7 éve. Coachként az önazonosságot, a boldogabb életet, a fenntarthatóságot tartja értéknek. Saját küldetése, hogy más vezetők, cégek és szervezetek küldetését segítse felismerni és megvalósítani.

A belső higiéniánknak is lesz valószínűleg egy forradalma, ahol iszonyú ciki lesz, hogy te még nem dolgoztad meg a traumáidat. Akkor lehet, hogy keresek mást a Tinderen.

A teljes beszélgetés itt tekinthető meg: