Gyönyörű, fiatal és tehetséges: Autóversenyzés női szemmel

Ha azt mondjuk, hogy valaki remek autóversenyző, és Forma-1-es pilóta is lehet belőle, akkor szinte biztos, hogy nem egy modellnek is beillő, 20 éves lányra gondolunk. Pedig Keszthelyi Vivien olyan sorozatot produkál évek óta - ebben a nem éppen kisasszonyoknak való sportban -, amely alapján megérdemli, hogy ne csak a szépségéről, fiatalságáról, hanem a tehetségéről is szóljanak a hírek. A Sport'sLife-on megjelent exkluzív interjúban mesél a pályafutásáról és a kihívásokról is. 

Vivient korán beszippanotta a csikorgó gumik, bőgő motorok, versenyző autók világa, így azonnal érezte, hogy haza pályára tévedt. Nem félt kipróbálni, de azért szembe kellett néznie egy hatalmas kihívással:

A nagyobb probléma az volt, hogyan vegyem rá a szüleimet arra, hogy a 13 éves kislányukat engedjék egy ilyen veszélyes sportban, felnőtt férfiak között versenyezni.

A szülők látták, hogy nem tudnák lebeszélni erről az őrült ötletről, így belementek, igaz, csak a zárt karosszériájú sorozatokra adták áldásukat, mert a Formula kategóriától még féltették. 

Vivien viszont újabb kihívás előtt találta magát, el kellett fogadtatnia magát nőként, ráadásul a felnőtt mezőnyben. A mosolygós lány elárulta, a tisztelet kivívásához nem hangzatos szónoklatokra van szükség.

Szerintem jobb, ha a pályán 'beszélek', de a gyorsaságommal, s nem azzal, hogy veszélyeztetem mások életét.

Mindezek ellenére, felmerül a kérdés, hogyan fogadták a férfiak ebben a maszkulin világban.

Az elején, amikor megláttak, azt gondolták, „milyen cuki kislány, tetszik neki az autósport".Aztán sok férfi pilótának okoztam kellemetlen pillanatokat.

Amikor feljebb lépett a túraautókhoz, nem csak a pályák, versenyek kihívásaival kellett megküzdenie, hanem azzal is, hogy megmutassa, nem ijed meg, ha ráhúzzák a kormányt, s tud ő is vagány lenni, de mindezt úgy, hogy nem veszélyezteti mások életét.

Amikor látták, milyen versenyző vagyok, hogy viselem a kiélezett szituációkat, akkor már teljesen elfogadtak, de persze ehhez az elején le kellett futni a 'tiszteletköröket'.

 És ezekbe körökbe néha a durva balesetek is beletartoznak, amelyek Vivient sem kerülték el.

A Salzburgringen egy olyan balesetsorozat alakult ki előttem, hogy hiába próbáltam kitérni az utamba zúduló akadályok elől, esélyem sem volt elkerülni a nagy sebességű ütközést. Négyet pördült a levegőben az autó, mielőtt a sóderágyon becsapódott volna.

Szerencsére "megúszta" agyrázkódással és bordasérülésekkel, de nem ijedt meg annyira, hogy ne jelentse ki, másnap szeretne visszamenni. Nem engedték...

Ha érdekel keszthelyi Vivien pályafutása, emberi értékei, gondolkodása, a Sport'sLife-on olvashatjtok  a teljes interjút, de befejezésképpen, hadd emeljük ki Vivien tanácsát azoknak, akik hasonló sikereket szeretnének elérni.

Fontos megtudnunk, miben vagyunk jók, aztán abban fejleszteni magunkat, és azt is többször hangsúlyoztam, hogy az álmok elérése érdekében sok áldozatot kell hozni, keményen kell dolgozni.