Nem a divat a lényeg, hanem az, hogy neked jól álljon!

Szekeres Andi bízik a fiatalok ízlésében, szerinte kreatívak, és jól választanak frizurát. A kiváló fodrász elmondta, nem azzal kell foglalkoznunk, hogy épp milyen divathullám söpör végig a világban, hanem azzal, hogy a hajunk valóban a testünk koronája legyen.

Mi most a legmenőbb frizura?

Ezzel kapcsolatban a fiataloknak nagyon jók a megérzéseik, sok remek fazont ki tudnak találni. Viszont azt tartom, hogy nem a trendekkel kell foglalkozni, hanem azzal, hogy kinek, mi megy a legjobban az arcához, egyéniségéhez. Nem véletlenül hívják hajkoronának, az a testünk egyik természetes dísze, arra kell törekedni, hogy az is legyen.

Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Verwendung weltweit/Frank Hoermann/Sven Simon

A téli begubózás, online élet alatt a hajunk is befakult, mivel dobhatjuk fel?

Nagyon szeretem az argánolajat, a hosszú hajú lányoknak kifejezetten szoktam is ajánlani, de amúgy mindenkinek. Mivel vizes bázisú, nem teszi zsírossá a hajat, és nem is esik össze tőle, ugyanakkor ápolja. A százszázalékos argánolaj kifejezetten jó a töredezett hajvégekre, a haj védelmére. Fiúknak is bátran javaslom, ez nem amolyan női praktika, számukra is fontos az ápolás.

Ha ezen túl vagyunk, még mire figyeljünk tavasszal? Aki festeti a haját, az most essen neki?

Igen. Tavasszal vagy nyár után érdemes festeni, mert a napsütés eléggé kiszívja a hajat.

Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Christin Klose

Ezek szerint nem csak a bőrünket kell óvni a napsütéstől...

Léteznek kifejezetten erre a célra UV-s hajápolók. Olyan erős a napsugárzás, hogy a bőrünk is megég pár perc alatt, a hajunk kiszárad és veszít a nedvességtartalmából, ezért az ápolás mellett rengeteget kell inni (nem alkoholt, vizet).

Bárcsak ott tartanánk, de a medence vize is tud károkat okozni, nem?

Ahogy mondod. Az argánolaj viszont nagyon jól kezeli a klórt, megszűnteti a szárazságot.

Vissza a valóságba... Most nem tudunk fodrászhoz menni, amiért elnézést kérünk tőletek és a kérdésért is: hogy tudunk nélkületek is kihozni magunkból valamit?

Nagyon divatosak most a tépett, kócos hajak. Kettőt beletúr, zselével vagy hajlakkal formázza, s máris jól fog kinézni. Én a zselét nem annyira szeretem, elnehezíti a hajat. A hosszú hajú csajoknál nagy divat most a két copf, aminek visszahurkolják a végét, de egy kis kreativitással szuper hajakat lehet összehozni. A rövidet meg kócoljuk és kész.

Forrás: PhotoAlto via AFP/Matthieu Spohn / Altopress/Matthieu Spohn

A hajsütőkkel mi a helyzet?

Ha napi szinten elkezdik vasalgatni a hajukat, akkor tönkremegy, ezzel is óvatosan bánnék, mint a zselékkel.

Pályafutásod alatt volt olyan kérés, amire azt mondtad, nagyon jó ötlet, de inkább lebeszéllek?

Rengeteg. Amikor valaki fekete hajszínből ezüst hajvéget szeretne. Ezt lehetetlen megcsinálni, pláne, hogyha festett a haja. Pirosat nagyon szívesen vagy világosbarnát, de erről mindenképp lebeszélem. Viszont továbbra is állítom, nem az én ízlésemnek kell megfelelnie, így inkább ötleteket adok. Annyi jó kis app van mostanság, színt, formát pillanatok alatt megálmodhatunk, én csak akkor szólalok meg, ha azt érzem, hogy nem tesz jót a hajának, és nem korona lesz a végeredmény.

A folytatásban házi- és egyéb praktikákat kapunk a szakembertől.