A méret a lényeg?

Nagyobb lakás, nagyobb kocsi, több fizetés, nagyobb pizza, XXL üdítő és így tovább. Mindenből nagyobbat, többet fogyasztunk, efelé terel minket még a termékek a csomagolása is.

De mi van a testünkkel? A méret a lényeg? 

Persze! - Vágjuk rá legtöbben.

Komoly testképzavaroktól szenved számos férfi és nő. Ugyanaz az idealizált vizuális ingeráradat programozza elménket arra, hogy mi a jó, megfelelő és mutatós, mint a fogyasztási termékek esetében a csomagolás. Van ideális testsúly, magasság, izomtömeg/zsírarány, s aki ettől eltér, az már nem elég jó, annak tennie kell valamit, hogy visszatérhessen a normálisnak tekintett tengelybe. Nem ad magára, igénytelen, és még több nem túl kedves jelzőt kap, aki eltérő merészel lenni.

Fotó: tverdohlib

Esztelen fogyókúrák, erősítő edzések, melyekben semmi öröm, csak kíméletlen kínzásnak alávetett testek. Gyötrődnek egy olyan jövőért, amit ideiglenesen talán elérnek, de fenntartani sokszor nem tudnak.

Holott, mint bárhol máshol: A mérték és jólét kulcsa a jóllét. Ha kiegyensúlyozottan táplálkozol, megfelelően mozogsz – ehhez a napi séta is tökéletesen elegendő lehet – vidáman élsz, a tested ezt tükrözni fogja. Kivétel persze ez alól a hormonális vagy egyéb betegség következményeképp történő fogyás, hízás. 

Forrás: 123rf Warren Goldswain

A méret a lényeg mellben, péniszben is. Állítják sokan. De mi az igazság?Felmérések tucatjai igazolták már, hogy a megfelelő párkapcsolatban élők a párjuk méreteivel akkor is tökéletesen elégedettek, ha azzal a másik fél önmagát tekintve nem. A férfiak szeretik a párjuk melleit és egyéb idomait, méreteit, és a nők a párjuk testét és hímtagjának minden formáját.  

Fotó: tverdohlib

Mi lehet mégis a sok frász oka? Következő írásomban rávilágítok egy-két lehetségesre.