A pornó 50 árnyalata: Használd okosan és a segítségedre lesz!

A pornó nem jó, nem rossz, van. Hogyan használjuk okosan, ügyesen, tudatosan? Ebben próbáltam segíteni az elmúlt néhány hétben. Most pedig összefoglalom a legfontosabb tudnivalókat, hogy ha már nézed, akkor ne ártson, hanem inkább hasznodra legyen. 

1. Nézd úgy, mint bármilyen más filmet. Trükkök, vágások, világítás, fények, előkészületek, háttérmunka van bőven benne. Ne akard másolni, pont úgy élni, csinálni. Szórakoztató kikapcsolódásként kezeld.

Forrás: Image Source/Image Source/Megan Maloy/Megan Maloy

2. Meríthetsz ötleteket, technikákat, melyeket a pároddal megbeszélve, ráhangolódva kipróbálhattok.

3. Kommunikációra is használhatod, ha nehezen beszélsz a vágyaidról és szeretnél valamit a pároddal megélni. Kérd ki a véleményét, elemezzétek ki a bizonytalanságokat. Nézzetek utána, hogy a rázósabb technikák hogyan hajthatóak végre biztonságosan. Vannak erre is oldalak.

Forrás: 123rf.com

4. Soha ne várd el a párodtól azt a teljesítményt, méretet, nedvességet, reakciót, amit a filmekben látsz! Minden ember más egyéniség, egyéni testtel, reakciókkal. Figyeljetek egymásra, önmagatokra!

5. Ha a párod mégis erőszakosan rád erőltetne valamit, azonnal állítsd le, és zárd rövidre! Egy párkapcsolat, de még a laza szexuális kapcsolat sem szólhat arról, hogy a másik felet rávegyük, rákényszerítsük olyasmire, ami számára nem jó. 

Forrás: 123rf.com

6. Ismerd meg önmagad, mire gerjedsz, és ehhez keress párt! A lélek és a test igényei egyaránt fontosak. Ha bármelyik kielégületlen egy kapcsolatban, az előbb-utóbb éket verhet közétek.

7. Bár úgy tűnhet, hogy nem ide tartozik, de mégis... Ne használd a szexualitást düh, stressz levezetésnek, szeretet kimutatásnak, hálának! A szex kölcsönös, kellemes, kéjjel telített művészi szenvedély. Lehet szerelmesen lágy és szerelmesen vad, szerelem nélküli vágy és könnyed tánc is. Sokszínű, ahogy a lelked.

8. A szexnek nem kell, hogy az orgazmus vagy orgazmushullámok legyen a célja. A jó szex egy pillantással is kezdődhet, és egy kézfogással is véget érhet.

Forrás: Shutterstock

9. Hölgyek, urak, kellemes felfedezést és utazást! A pornó világa is segítségedre lehet, hogy felfedezd a belső világodat. Használd jól, okosan, és gazdagodhatsz általa! A tudás hatalom! Itt is igaz ez.