Élet a kerekesszékben: Félelemből lett igaz barátság

Te belegondoltál már, mekkora jelentősége van pár másodpercnek? Néhány levegővételnek? Bizonyára nem, mert számodra levegőt venni természetes és magától értetődő – na, de, mi van akkor, ha mégsem? Nos, az én életem pont ezért izgalmas, kihívásokkal teli, végtelenül küzdelmes, de nem panaszkodni fogok, hanem mesélni a világomról.

Egy igaz barátságról mesélek most, az elsőről, ami nem a Pető Intézet falain belül született.

Amikor a rap szerelmese lettem, nagy álmom volt, hogy találkozhassak az Animal Cannibals tagjaival, de akkor még gondolni sem mertem arra, hogy egyszer talán egy életre szóló, különleges kötelék lesz majd közöttünk.

Forrás: Kovacs

Azt hiszem, ők azok, akik a szüleim után a legfontosabbak nekem.

Szóval, nagyon szerettem volna találkozni kedvenc rappereimmel, ezért addig-addig bújtam a netet, míg meg nem találtam Qka MC valódi nevét. Sokáig gyűjtöttem a bátorságot, míg végül írni mertem neki.

Hogy mit éreztem korábban, miért nem volt bátorságom írni? Az volt bennem, hogy ő egy ismert ember, én pedig „csak" egy kerekesszékes vagyok, miért foglalkozna velem? De életem egyik legjobb döntése volt, hogy végül felkerestem, mert a világ egyik legkülönlegesebb barátsága lett a miénk.Sosem felejtem el azt a pillanatot, amikor megkaptam Qka válaszát. Azon a hétvégén akár össze is jöhetett volna a találkozó, de mégsem történt meg. Pedig apukám elvitt volna, de én csak, annyit mondtam, hogy „Ááá, ne menjünk mert rossz idő van!"

Persze ez csak ez egy béna kifogás volt, mert nagyon szívesen mentem volna, csak bennem volt a félelem. Nem is tudom, mitől féltem; talán attól, hogy „lenéznek", és nem tudják majd, hogyan kezeljék a helyzetet.

Több mint egy évet kellett arra várnom, hogy személyesen is megismerhessem őket. Azóta gyakran felmerül bennem egy igencsak elgondolkodtató kérdés:

Helyettesítheti-e azt, hogy nem tudok járni, futni-szaladni az, hogy a kedvenc együttesem tagjai a legjobb barátaim?

A következő részben folytatom a barátságunk történetét. :-)