A pornó 50 árnyalata - Így beszélj a vágyaidról!

Rengeteg vicc szól arról, hogy mit jelent ugyanaz a mondat, ha férfi mondja, és mit, ha a nő. Pedig, ha valahol, az ágyban nagyon fontos, hogy egy nyelvet beszéljetek. Még nem megy? Ne aggódj! Ígértem, hát hozom! 

 

Hogyan kommunikáljunk a kényes témákról, eredményesen?

Első és egyben leglényegesebb pont az őszinteség, önmagaddal szemben.

Ha vannak még saját magad elől is eltitkolt, elnyomott szexuális igényeid, azokat jobb, ha tisztázod. Ha azok kívül esnek az átlagoson, mindenképpen olyan partnert kell találnod, akivel a "furcsaságaid" nem lesznek furcsaságok. Mert ő például pont azt kedveli amit te.

Hogyan hozakodj elő azokkal a témákkal, amelyeket sokan kínosnak gondolunk? No, erre például segítségedre lehet a szexipar és a pornó világa. Például, megmutatsz a párodnak egy videót, amelyben olyan jelenetek vannak, melyeket szeretsz, vagy szeretnél kipróbálni. Persze, nem úgy veszed elő, hogy "Na, akkor így akarom!", hanem okosan:

Nézd, Drágám, a barátom küldött nekem egy videót, te mit gondolsz ezekről? Nagyon fontos számomra a véleményed, megnéznéd velem?

Ha a párod meghökken, akkor sincs semmi veszve, lehet, hogy csak nagyon új neki, hagyj időt rá! Ha élből elutasítja, te nyugodtan és finoman megjegyezheted, hogy azért ez a te érdeklődésedet, kíváncsiságodat felkeltette. Mindenféle elvárás nélkül, természetesen. Lehet, hogy pár hét múlva már másképpen fogja gondolni a dolgot.

Fontos, hogy sose erőltess olyat a párodra, amire ő nem gerjed! Mert az, ha csak tessék-lássék megteszi neked, mert szeret, vagy más okból, sosem lesz őszinte, és olyan, ami valóban a kapcsolatotokat erősíti. Átmenetileg lehet, hogy élvezed, de ezzel a másikon átgyalogolsz.

Egy induló kapcsolatban kicsit más a helyzet. Ott is fontos a tiszta kommunikáció, bár itt sokszor félre siklik a dolog a fogalmak egyéni értelmezésén. Mint például: "Szeretem a vad szexet" - Oké! És ez pontosan mit jelent? Rá kell kérdezni! Ugyanis jelentheti a szenvedélyes szeretkezést, jelentheti a fojtogatást, harapást, de még az ütlegelést és durvább dolgokat is. Pontosítsatok, jobb előbb, mint utóbb!

A következő részben a pornó jó oldala jön. Igen, van jó oldala, ha okosan fogyasztod a terméket, és okosan keresel.