A pornó 50 árnyalata - Női igények vs. férfi igények

"Férfi és nő. Hogy érthetnék meg egymást? Hisz mind a kettő mást akar - a férfi nőt - a nő férfit." Karinthynak igaza volt, de én továbbmegyek. Nemcsak, hogy mást akarnak, de másképp is szeretnék elérni a célt, ami sokszor annak ellenére különböző, hogy valójában ugyanaz. Bonyolult? Kicsit sem. 

Női igények:

Miért nem simogat a férfi? Dédelgetésre, becézgetésre vágyom, nekem lassú a felhúzási időm... És ehhez hasonlók. 

Férfi igények:
Miért kell körbeudvarolni a nőt, ha úgyis az ágy a cél? Minek a nagy körítés, pénzköltés. Ha nem jó a szex, jobb ha az elején kiderül.Hol a metszéspont? Első ránézésre azt mondanánk, sehol. Összeegyeztethetetlen elvárások feszülnek egymásnak.

Tegyük fel, hogy a nő udvarlási igényét a férfi kielégíti, csak pár hónap után esik meg az ágyjelenet, és akkor derül ki, hogy egyáltalán nem működik a dolog.

Mi marad a férfiban? Felesleges körök, elpazarolt hónapok, pénz stb.

Mi marad a Nőben?

A férfi hazudott, beédelegte magát a bugyimba, aztán dobott. Micsoda fráter!

Ha a férfi "azonnal bújjunk ágyba" - vagy legalábbis rövid időn belül - igénye szerinti a forgatókönyv, és ott derül ki, hogy nem működik a szex, a nő úgy érzi, csak kihasználták, a férfi nyert, mert nem kellett álságos-udvarlós köröket futnia. Jöhet a következő!

 Hogyan érezhetné a nő is és a férfi is rendben lévőnek ezt a történetet?

Először is, tudni érdemes, hogy az, hogy valakivel nem működik a szex, vagy a kapcsolat, nem azt jelenti, hogy bármelyik fél hibás, hiányos, alkalmatlan, béna. Pusztán annyit jelent, hogy azzal a partnerrel nem működik. Pont. Nem kell ebből hiúsági, "egós" kérdést csinálni. Mindenkinek megvan a maga párja, vagy ha nincs, hát nincs. Ha valaki azt mondja neked, hogy bocsi, de ez neki nem működik, ne gondold azt, hogy veled hatalmas gondok vannak és senkinek nem leszel jó! Természetesen az egészséges tükörbenézést nem nélkülözhetjük, mert rámutathat az alkalmi, vagy tiszavirág életű párunk néhány olyan hiányosságunkra, amelyeken könnyedén változtathatunk. Sőt,  talán még élvezhetjük is a változással járó új tulajdonságainkat.

Forrás: 123rf.com

Röviden: a megoldás valahol a középút. Ne nyúljon végtelenül hosszúra a randizgatás, de ne is az első alkalommal legyen ágyjelenet. Ha szimpatikusak vagytok egymásnak, az első randi végén egy ölelés sokat elárulhat arról, érdemes-e továbbmennetek. Szándékosan nem csókot írtam!

A következő részben praktikákat mutatok arra, hogyan kommunikáljunk kényes témákról egészséges szinten.