A pornó 50 árnyalata - 4. rész

Kémiának lennie kell, ám sok év múlva nem biztos, hogy a szex lesz a legerősebb eleme a kapcsolatotoknak, sőt! 

Fiatal férfiak szenvednek nem szervi eredetű merevedési problémákkal, fiatal hölgyek a fájdalmas közösüléssel, szűk és száraz hüvellyel, melyekre jó biznisz ilyen-olyan tablettákat, krémeket eladni. Sajnos sok esetben ezek mögött a túlzott pornófogyasztás áll, melyet elsősorban unaloműzőnek használnak a férfiak.

Forrás: Shutterstock

Vizuális ingerközpontjuk sokkal erősebb, mint a nőknek. A nőknek többször kellenek az érzelmek, az intimitás, a kedvesség, a dédelgetés, mely szintén megtalálható a pornóban, de száma jelentősen elmarad a kemény és durva videókéhoz képest. A férfiakat rezignálttá teszi a rengeteg vizuális inger, egyre messzebb tolva az izgalmi és orgazmusszinteket. Egyre több kell, egyre keményebb, egyre tiltottabb, egyre szokatlanabb.

Természetesen a pornó minden bemutatott eleme a normál szexuálitást élők ágyából ered. Rengeteg póz, mozdulat élvezhető, ha az megfelelő körítéssel kerül be a repertoárunkba. Itt is minden esetben fontos az őszinteség a kommunikációban. Ha úgy érzed megvetnek azért, mert bizonyos dolgokat nem szeretsz, nem csinálsz, akkor keress másik partnert. Mindenkinek megvan a maga párja.

Igen erőssé vált az a nézet, hogy a szex fontosabb bárminél. Kémiának lennie kell, ez kétségtelen. Hiszen, ha netán hosszú kapcsolat alakul ki a pár között, bizonyosan nem jó ómen, ha felfordul a gyomruk egymás illatától. Ez nem pusztán a testének, hanem mindenféle testnedvének illatára értendő. Ha már az elején nem bírod a párod szaftjait és nedveit, ne is várd, hogy majd húsz év múlva jól meglesztek, mert nem. Kompromisszumok és folyamatos apró törések mentén élitek majd az életeteket.

Ám sok év múlva nem biztos, hogy a szex lesz a legerősebb eleme a kapcsolatotoknak, sőt! Egy valódi intimitáson alapuló kapcsolat a lélek meztelen őszinteségét jelenti, mely kizárólag a teljes elfogadásban, tiszteletben és nagyrabecsülésben tud kivirágozni. Nos, ez az az elem, mely a szexualitásotokat olyan magasságokba és mélységekbe tudja vinni, ami túlmutathat a szokványoson és a pornón. Kívülről nézve extrémebb is lehet, holott sokkal mélyebb intimitást éltek meg közben.

Ne üljünk fordítva a lovon! Hölgyek: az intimitás és szerelmetes kényeztetés nem jön hipp-hopp, elsőre. Férfiak: a nedves punci nem jön hipp-hopp, elsőre. Kivételes esetekben igen, de ne várjátok el ezt egymástól! Nincs elvárás, nincs csalódás. Akkor felfedezés és kaland van. Örömteli kiteljesedés.