A pornó 50 árnyalata - 1. rész

Forró témába vágom a fakanalat. Kezeket a paplan fölé, indulhat a hegymenet!

Hogyan járulhat hozzá a pornó a tudatossághoz? 

Könnyedén. Amennyiben átlátsz a látszaton!

Ha nézel egy hollywoodi szuperprodukciót, tudod, hogy tele van trükkel, anélkül a fele nem lenne  megvalósítható, de fantasztikus kaland és örömteli élvezet. Vagy rettegés. A horrorfilmek által kiváltott adrenalinlöket sokaknál okoz(hat) függőséget. Erre képes a pornó is.

Forrás: 123RF

Ha ezeket úgy tudod tekinteni, mint jól megkomponált látszat, akkor a helyén kezeled. Veszed az általa nyújtott vizuális és hangélményt, élvezed és továbblépsz.

Nem várod, hogy az életed minden egyes napján, a valóságban is hasonlókban legyen részed, ahogy nem számítasz arra sem, hogy a bajban majd Batman siet a segítségedre.

De mi van, ha tudatlanul nézed, használod, fogyasztod ezeket a filmtermékeket?  

Kevés felnőtt embert tudnék felsorolni, aki még soha, semmilyen formában nem találkozott a pornóipar remekeivel. Pontosabban, senkit. A szexbiznisz kőkemény üzlet, ha soft, ha hard, irányítja, manipulállja, tudatosan formálja az azt mértéktelenül fogyasztók nézeteit. 

Milyen hatása van a könnyen és ingyen(!) elérhető pornóanyagoknak a személyes életedre?  

Észrevétlenül alakítja a benned korábban kialakult képet arról, mi a normális, és mi nem az. Vegyük a nem oly régen felkapott BDSM-féle, kemény szado-mazo vetületet, ami korábban nem volt széles körben elfogadott, főleg nem vágyott. Titkon és rejtve, óvatosan éltek vele azok, akik erre valóban gerjedtek. De elég volt egy könyv, és máris divatos és trendi lett a kínzás és fájdalom útján eljutni az élvezetig.

De vajon ez mennyiben járul hozzá a résztvevők lelkéhez, életéhez, mindennapjaihoz? Az, aki az élvezetet a fájdalomban leli, vajon hogyan viselkedik az emberekkel a normál életében, a munkahelyén, vagy bárhol máshol?