A társkeresés “bölcsességesszenciája"

Kezdjük a konklúzióval: miért érdemes élni? Bármiért, mindenért, semmiért. Csak úgy. Kelj fel, és ne spórold ki önmagad az életedből! Nem szabad tétlenül várni a holnapra, egy szebb jövőre, egy jobb munkára, házra, kocsira, párkapcsolatra. Tegyél érte...! Egy kis összegzés a több héten át tartó történeteim alapján

Magam sem gondoltam, hogy az online társkeresés ennyi tapasztalatot hoz nekem. Amelyekből úgy érzem, sokat tanultam, de lehet, hogy nem, majd elválik.

Egy biztos, rengeteget fejlődtem emberileg és érzelmileg.

Ha van kedved, olvasd el a történeteimet, és vond le a saját következtetéseidet. Én is ezt teszem most.

Ismerd meg önmagad!

Tudd, hogy a tested, lelked, mitől ragyog! Add meg magadnak mindazt, amit mástól várnál! Kedvességet, gyengédséget, törődést, gondoskodást, mindent, ami neked fontos. Testi vágyaiddal, erogén zónáiddal, határaiddal neked kell tisztában lenned.

Ne várd a a másiktól, hogy majd ő eljuttat valahova!

A lelki igényeiddel szintén tisztában kell lenned. Ha kell, írd össze őket! A testedet pedig fedezd fel! Tudd, mi a jó neked! Így tudsz önazonos lenni és magabiztos, illetve így leszel képes határokat húzni.

Légy őszinte!

Főleg önmagadhoz, kompromisszumok nélkül. Az egyetlen ember, aki halálodig veled lesz biztosan, az te magad vagy. Ne ámítsd magad fölös lózungokkal, társadalmilag elvárt illúziókkal, instant kielégülésekkel! Néha jó, néha lehet, de magadnak sose hazudj!

Köteleződj el önmagad mellett! Ha te nem törődsz magaddal szeretettel, hiába várod azt másoktól megkapni.

Légy őszinte másokhoz is! Okosan. Nem durván, de őszintén és tisztelettel húzd meg a határaidat! Mondj bátran nemet – jogod és kötelességed önmagadhoz hűnek lenned. Magadra így vigyázol a legjobban. Kedves gondoskodás ez.

Ha valakit elveszítesz az őszinteséged miatt, az nem veszteség, az a helyére került. Főleg, ha kikerült az életedből emiatt valaki.

A majdnem jó az nem jó

Nem lesz jobb, és nem tudsz megváltoztatni senkit. Ne várd, hogy majd melletted, általad valaki jobbá válik! Bizonyosan nem, vagy abba belefáradsz. Ne akard megjavítani a másikat! Tiszteletet adsz neki azzal, ha elfogadod olyannak, amilyen. De ettől még neked nem kell őt választanod.

Elfogadom az igénytelen emberek létezését, ám az én házamba nem jöhetnek. Tisztelem magam, tisztelem őket.

Légy hajlandó tisztán látni!

Sokszor vágyaink, hiányaink annyira hajtanak, hogy a majdnem jóba is belehajszolnánk magunkat. Légy okos, bölcs! Jön másik. Mindig jobb. Bízz ebben! Ha nem bízol, akkor is! Ez egy választás. Ne alkudozz, ez nem piac és a szex nem fizetőeszköz!

Ne legyél érzelmi prostituált, aki bármit megtesz egy kis kedvességért, simogatásért.

Egyenes út a lábtörlő- és rabszolgaléthez. Válaszd a tisztánlátást, bármi áron!

Légy megengedő!

Sokan nem őszinték önmagukhoz, észre fogod venni. Legyél velük nagyvonalú! Az ő életük az övék, ne oszd nekik az észt, hogyan kéne élniük az életüket, vagy szerinted hogy lenne jobb! Ha kérdezik, elmondhatod a véleményed, de ne várd, hogy bármit is megértenek belőle, és változtatnak! Ha mégis, akkor az nagyszerű és örülünk.

Az élet egy hatalmas tükör

Amit elvársz másoktól, legyél te magad az! És, aki méltatlanul bánik veled, azonnal zárd le! Önmagaddal bánsz méltatlanul, ha hagyod és engeded, hogy megalázzanak, kihsználjanak. Akkor áment mondasz ezekre a helyzetekre.

Legyenek szűrőid, melyeket az őszinte önvizsgálatodból alakítasz ki!

Mi van totál kizárva, mi mehet, mit igényelnél. Ezt nem kell társkeresőn lobogtatni. Elég, ha te tudod, és finoman kommunikálod, de csak azzal, aki arra érdemes. Amúgy arrogáns, követelőző libának tűnnél. A látszat néha csal, de legyél bölcs!

Kommunikáció

Tudjuk, mennyire fontos. Viszont azt is tudd, kivel érdemes érdemi kommunikácót folytatni. Ha nincsen szűrőd, akkor heteket, hónapokat pazarolhatsz el feleslegesen olyan emberekre, akik fel sem fogják, miről beszélsz, de jól eljátsszák, hogy érdekled őket.

Ne dőlj be a színlelt érdeklődéseknek! A kommunikáció oda-vissza zajlik, mindkét fél kérdez, válaszol.

Nem csak az egyik faggat, a másik meg foghíjról valamit makog, de sose kérdez. Figyelj ezekre is, mert a látszat, hogy nagyon érdekelsz valakit, elvihet a bohócutcába.

Forrás: 123RF

Ne add fel, ne állj meg, ne szállj ki!

Néha megpihenhetsz. Kell is. De ne dönts el semmit véglegesen, hogy neked már nem lesz, lehet soha értelmes párkapcsolatod! Persze, ha valóban nincs igényed rá, az rendben van. De ne hazudj magadnak, ha "kell", csináld! Előbb-utóbb minden hajó révbe ér, és te is megtalálod a számodra megfelelőt.

Ne érd be kevesebbel, még akkor sem, ha legnagyobb félelmed, hogy egyedül maradsz örökre!

Kockáztass, élj, vesd bele magad! Bölcsebb leszel minden egyes nappal és közelebb a célodhoz. Egy kapcsolat sem felesleges, még ha úgy is tűnik valameddig.

Ne félj az érzelmeidtől!

Magaddal legyél őszinte az érzelmeidet illetően, még akkor is, ha azok irracionálisnak, illogikusnak, indokolatlannak tűnnek! Nem másoknak kell téged tudniuk megnyugtatni, boldoggá tenni.

Légy ura önmagadnak, az érzelmeidnek! Nem elnyomni kell őket!

Felismerni, kezelni, teremtő erővé alakítani. Van, akit a krízishelyzetek edzenek, van, aki boldogságában alkot nagyot. Mindegy. Kezeld! Mint a zabolátlan, áradó folyót, ha annak irányt adunk, akkor megszelidül és munkára fogható.

Többet ad, életet teremt. Gondolj úgy az érzelmeidre, mint a vízre! Lágy, áramló, mégis a legerősebb, legpusztítóbb erőt hordozza magában.

Bánj magaddal tisztelettel, az érzelmeiddel is!

Ha hajlandó vagy önmagadat tisztán látni, azt is észre veszed majd, ha esetleg segítséget kell kérned, valami nagy érzelmi megrázkódtatást okozó helyzetben.

És ne feledd, nem csak a negatív érzelmek stresszesek, a pozitívak ugyanannyira, sőt, még néha jobban felborítják a test hormonális egyensúlyát.

Ezért igyekezz a nagy kilengéseket elkerülni! Meditáció, jóga, vagy bármely más módszer, mellyel a lelki, érzelmi, testi egyensúlyod visszanyered, hasznos barátod és kísérőd lehet életed útján.

Konklúzió

Miért érdemes élni? Bármiért, mindenért, semmiért. Csak úgy. Kelj fel és ne spórold ki önmagad az életedből! Nem szabad tételnül várni a holnapra, egy szebb jövőre, egy jobb munkára, házra, kocsira, párkapcsolatra.

Tegyél érte! Az út önmagadon át vezet oda. Tegyél önmagadért, cselekedj, merj hibázni! Majd kijavítod. Nem dől össze a világ. Lépj, haladj, tapasztalj! Élj! Minden szinten, igazán, valóban, vibrálóan elevenül.