Van egy perced? Terhes vagyok!

Ennyit írt Hanna... Talán ez volt élete legtömörebb üzenete. Ráférne egy post-itra is, de az meg se bírná tartani, olyan súlya van...

- Most olvastam az SMS-ed! Inkább kezdd te, vagy folytasd! Még azt sem tudom biztosan, hogy viccelsz-bolondozol?
- Egyelőre én sem tudok többet. Itt ülök az előszoba közepén, nekidőlve a rötyi ajtajának, és azon gondolkozom, bezárhatom-e oda ezt a kétvonalas eredményt úgy, hogy senki se tudja meg.
- Én már tudom...
- Te mindig mindent tudsz. Azt mondd meg nekem, mit csináljak? Szerintem még sosem cikázott egyszerre ennyi gondolat a fejemben. Frankón szédülök, és könyörögve kérlek, ne süsd most el a "mert terhes vagy" poénodat. Ha nem rólam lenne szó, már előre nevetnék veled egy fröccs mellett. Basszus, most nem is ihatok...
- Kezdjük az elején, mi van Bálinttal? Továbbra is alkalmatlan a társas kapcsolat minden formájára, de a se veled se nélküled című sorozatotokra ez egy jó évadzáró lenne. Így vagy úgy. A probléma nem az, hogy terhes vagy, hanem hogy babát vársz. Fordítsuk személyesebbre ezt a mondatot.

- Jó ég... és a felelősségteljes anyajelölt azon sipákol, hogy rárohad a rizling. Ezeket a szavakat egymás után kimondani, hogy baba, meg anya, és a hab a tortán Bálint, mint apa, csak leírva hangzik jól, megszemélyesítve, illusztrálva velünk, egészen borzalmas.
- Felteszem a kérdést, amelyet majd még utánam úgy is mindenki: megtartod?
- Bálintot vagy a babát?
- Üdvözlöm a humorod... Akkor jobban vagy?
- Folyamatosan változik, mint egy elromlott szerencsekerék beakadva a csőd és a millió közé. Olyan váratlanul ért... Ez a világ legkínosabb berúgása. Tessék megint a bor. Többször jön szóba, mint maga a gyerek. Itt állok friss HR diplomával a hónom alatt, és döntenem kell hármunk sorsáról is. Ebből az egyiket még nem is ismerem, a másikat meg sajnos túl jól. Azt se tudom, hogy mondjam el neki.

Forrás: Liza Summer - Pexels

- Ehhez kell igazán az emberi erőforrás!
- Annyira tudtam, hogy ezt a remek vitriolt egyszer még valahogy bedobod!
- Nem engem kell most hívnod, hanem őt. Együtt kell döntenetek, hogyan tovább. Bár én úgy érzem, legbelül már döntöttél, ha nem is tudsz róla.
- Miből gondolod?
- Azt mondtad, már nem is ihatsz... Ez tény vagy belső hang?
- Mindig csak a pia...