A nagy pofon után azt hittem, laza kapcsolatra vágyom. Tévedtem...

Kislányom! A jó szex nem egyenlő a szerelemmel - ez volt édesanyám szexuális felvilágosításának első mondata. Akkor megdöbbentett, de ma már tudom, aranyigazságot mondott. Az előző részben elmeséltem, hogy törték össze a szívemet, igaz, nagyban benne voltam én is. Még filozófálok ezen kicsit, de már előkerül egy újfelismerés is.

Minden negatívum ellenére, felszabadító érzés volt, hogy megmutatom magam, hogy sebezhetővé válok.

Életemben először hajlandó voltam mondani, tenni azért, amit szeretnék, amire vágyok.

Az más kérdés, hogy sajnos, méltatlanul választott a szívem. Nem is értem mi alapján döntött így.

Komolyan, néha azt hiszem, kár, hogy a szívnek nincs agya. Ha lenne, nem csinálna ekkora marhaságot. Viszont az is igaz, mindent nem lehet örökké ésszel megoldani.

Mint kiderült, ő méltatlan volt a szívemre. Nagyon. Elbocsátó szép üzenete akkora pofonnak számított, mintha fizikailag adta volna. Szerencsére.

Ugyanis, így legalább leboríthattam a piedesztálról, ahová indokolatlanul emeltem. Pontosabban ő leborította magát.

Én méltón zártam le, amikor nem jött. Ő nem. Igazi arca hamar megmutatkozott. Ha ebből kapcsolat lett volna, és ez évek múlva derül ki, milyen kegyetlenül él vissza az erejével, az sokkal jobban fájt volna.

Kis korona igazítás és ruhaporolás után visszatértem a táncparkettre. Chatjeimben óvatosabb lettem, tartózkodóbb.

Senkit nem húztam jobbra, aki tartós kapcsolatot, lelki társát, komoly (szigorú) kapcsolatot igényelt.

Mindenkit kerültem, aki komoly kapcsolatot remélt...Forrás: 123RF

Nem volt másra igényem, hamar ráálltam a beszélgetések, lazább kapcsolatok keresésére. Így esett, hogy egy jó fej mukival leveleztem, akivel gyorsan megegyeztünk abban, hogy nem értjük a másik nemet. Vagy igent.

Gondoltam, készítsünk egy közös szótárat. Írok egy érzelmet, aztán leírjuk, kinek, mit jelent. Nagyon érdekes eredmény született.

Valóban a kapcsolatokban a közös cél az, ami mindkét felet boldoggá teszi. No de mi lehet az? Ház, gyerek, nyaralás? Vajon, mi lehet egy párkapcsolatban a közös cél, ami minden nap hozzátesz mindkét fél életéhez? Ezt a következő blogomban kifejtem bővebben!

Csillapítottam éhségem egy kellemes légyottal. Legalább is, azt hittem. De az éhség nem csillapodott.

Nem arra éheztem valójában, csak akkor magamnak sem ismertem be. Megkóstoltam, megéreztem, már másra fájt a fogam.

A szerelem falánk farkasa prédáját kereste. Volna. Ha engedem. Nem engedtem. Farkast bezártam. Altatódalt dúdoltam neki halkan...