Ismerkedés az online társkereső tükörtermével

Kislányom! A jó szex nem egyenlő a szerelemmel - ez volt édesanyám szexuális felvilágosításának első mondata. Akkor megdöbbentett, de ma már tudom, aranyigazságot mondott. Az előző részben elmeséltem, hogy indultam el az online társkeresők kanyargós útján, most a lépegetéseimről ejtek szót.

A chatek többsége értelmes, kellően érdeklődő volt. Körülbelül öt-hét üzenetváltás alapján már látszott, hogy érdemes-e személyesen is megnézni magamnak az úriembert.

Ugyanis a figyelmem - és az időm - nem pazarlom csak úgy. Ez az érték megfizethetetlen, mégis az egyik legkeresetebb „árucikk". Rengeteget fizetünk figyelmünkkel a reklámokért. Azt hisszük, kapunk „ingyen" dolgokat, csak éppen a figyelmünkkel és az időnkkel fizetünk ezekért.

Amelyik társalgás unalmassá vált, egyértelműen kedves lezárás lett a vége. Prózai okat volt: belegondoltam, hogy ha most kifulladunk, miről fogunk beszélni tíz év múlva?!

 Ez fontos, legalább is nekem.

Forrás: 123RF

Az önismeret viszont ennél is fontosabb a társkeresés tükörtermében.

Megmutatja, hol tartok, merre megyek, tudom-e, mit akarok valójában?

Nekem előnyös volt ez a része, mert legalább a kémia nem zavarta össze a tisztánlátásomat.

Egy-két trükkös kérdéssel szépen kiderült a családi háttér, még akkor is, ha próbálták elrejteni, illetve az életutak, még ha előtte ki is színezték.

Mielőtt azt hinnéd, hogy itt most nagy fanyalgásba kezdek, jövök a hidegzuhannyal: rendkívül érdekes, értékes emberek is fellelhetők ezeken a platformokon.

Tanultam új dolgokat, sárkányrepülőzésről, modellépítés örömeiről, hajóvezetésről. És bár ezek magukkal ragadó életek voltak, mégsem vonzottak jobban, mint egy kellemes barátság.  

A személyes találkáig ketten jutottak el nálam. Az első srác helyesnek tűnt, telefonon is jókat dumáltunk. Érezhető volt, hogy az életünk nagy része fedi egymást, mindjárt adódott a közös téma, ám olyan érzés volt, mintha önmagammal társalognék, és egyhelyben toporognék. 

Így az első személyes találkozó, mindkettőnk részéről barátsággá alakult. Vagyis ezt mondtuk, de azóta sem beszéltünk.

Sajnos, ez az egyik legszomorúbb hazugság, amivel emberek egymást áltatják...

Hamarosan folytatom a többi próblkozással...