A megvilágosodás még messze, de elindultam felfedezni

Kislányom! A jó szex nem egyenlő a szerelemmel - ez volt édesanyám szexuális felvilágosításának első mondata. Akkor megdöbbentett, de ma már tudom, aranyigazságot mondott. Az előző részekben meséltem nektek az izzasztó felvilágosító beszélgetés (?) kezdőlépéseiről, de most következzenek az én felfedező botladozásaim...

Szóval, ez a srác azért vonult be a személyes történetembe, mert eléggé zsibbadtam itt-ott, ha a közelembe jött. Aztán megtörtént az első csók

- fejtettem ki legutóbb, s innen araszolok tovább ezen a "síkos" terepen.

Egészen más volt, hogy idegen kéz cirógatott, simogatott, mint amikor én magamat. Teljesen új élményt adott a kiszámíthatatlansága, a testem remegése, és a kérdés, hogy vajon legközelebb, hol ér hozzám és hogyan? Ez a kíváncsi feszítő érzés volt extrém módon izgató.

Még mielőtt elragadtatnám magam, érzelmileg nulla kötődés! Nem hiányzott, ha nem volt velem, ha igen, élveztem, de semmilyen lelki, szívügyi kapaszkodást nem fedeztem fel magamon.

Van valami értelme a kapcsolatunknak?

- tette fel a kérdést egy idő után, amire én teljesen őszintén azt válaszoltam, hogy tulajdonképpen nincs. Így lett vége. Egyszerűen, elegánsan, könnyedén. Viszont, ha jobban belegondolok, volt értelme, mert segített elindulni ezen a felfedező úton. Az én reakcióim, az ő reakciói, alakult ez...

Forrás: 123RF

Elkövetkező éveim is a könnyedség jegyében teltek. Szimatra választottam, de azért magasra tettem a lécet, legalább a szaga legyen jó. Valójában anyámnak újfent igaza lett:

Sokféle pali rohangál körülöttünk, és mielőtt rózsaszínű ábrándokba hajszolnám magam, nem árt tudni, hogy mind meg akar majd dönteni. 

Szóval, kis híján mindegyik „meg hát" üzemmódban volt, vagy abba becsábíthatóban. Tudtam nemet mondani, anélkül, hogy porig aláztam volna őket. Volt egy srác, akivel néha kielégítettem a kiszámíthatatlan simogatások iránti igényemet. Az sem bírta sokáig ezt a fura függetlenségemet és megkérdezte:

Miért nem járunk?

Erre elég fura választ adta: Ha jól akarom magam érezni, a barátaimmal megyek moziba, táncolni. Ehhez nem kell pasi.

Nos, az arckifejezését akkor nem értettem. Ennyi idő múltán visszatekintve úgy vélem, finoman szólva is beletapostam a lelkébe. Talán ő volt az első fiú, aki valóban igényelt volna belőlem többet. A társaságomat, a humoromat, a lényemet, hogy csak úgy legyek neki. De hát, akkor ez voltam és közel sem szerelmes. Így a kapcsolataim kielégítőek és tökéletesen megfelelőek voltak számomra. Amelyik meg nem, azt hamar leépítettem.

Tehát megint beigazolódott anyám tanítása:

A kémia nem egyenlő a szerelemmel!

Nálam biztosan nem. 

A következő részben viszont... Jött, látott, győzött, felemelt, ledobott, megrágott, kiköpött, istennővé tett, pokolra vetett.