Varázsszerek: Bevállaljam? Mit szólnak, ha nemet mondok?

Van, akinek jó buli, van, aki nagy árat fizet a csodaszerekért. Tájékozódj, tudj meg minél többet ezekről a drogokról, de az biztos, mindenre így sem lehet felkészülni. Elmesélek egy történetet, a többit majd eldöntöd te.

Régebben, amikor drogok, füvek kipróbálásáról hallottam rögtön ítélkeztem. Később elkezdtem informálódni a témában, és teljesen megváltozott a hozzáállásom. Attól mert valaki kipróbált valamilyen szert, még nem drogos, hiszen azt sem nevezzük alkoholistának, aki egyszer-kétszer durván berúgott. Amikor rosszul végződő történeteket hallunk, azt gondoljuk:

Ez velem biztos nem történhet meg!

Pedig hidd el,igen!

Forrás: 123RF

Nem észt akarok osztani, inkább elmesélek egy sztorit. A barátom nagy árat fizetett a hirtelen döntésért és a csodaszerért...

Gyermekkori álma teljesült, amikor bejutott a rendőrtiszti főiskolára. Sokat készült rá, és a szülei is mindenben támogatták, hogy elérje a célját. A vizsgaidőszak lezárását a haverokkal egy buliban ünnepelték. Ezen a bizonyos szórakozóhelyen a „barátai" nyomására belement a szer kipróbálásába, pedig addig elkerülte a drogokat. 

Másnap hajnalban, amikor valahogy hazakeveredett, lefeküdt aludni. Vasárnap délutántól minden megváltozott körülötte. A családtagjaival agresszív lett, majd lerohant a lépcsőház elé, ott kuporgott összezsugorodva.

Forrás: 123RF

A testvére nagy nehezen visszacsalogatta a lakásba, de nem tudtak vele értelmesen szót váltani. Nem emlékezett semmire. Visszafeküdt aludni, közben mindannyian reménykedtek, hogy kialussza magát, és reggel a régi életük folytatódik. Nem ez történt.

Másnap reggel is ingadozó volt a hangulata, csak emlékfoszlányok jutottak eszébe. Egyre rosszabbul lett, mentőt kellett hívni. Annyira súlyossá vált az állapota, hogy rövid időn belül pszichiátriára került.

Teljesen magába fordult, hetekig senkivel sem volt hajlandó beszélni. Közben a hozzátartozói elkezdtek nyomozni, hogy merre járt, hol bulizott. Mint utóbb kiderült, egy új dizájner drogot teszteltek rajta, amit csak neki adtak, hogy megtudják milyen mellékhatása van.

Nem folytathatta az elkezdett tanulmányait, s jelenleg egy fogyatékosokat foglalkoztató cég alkalmazottja, napi 6 órában.

Forrás: 123RF

Jó buli volt, a haverok nyomása elsodorta, egyre megy. Hogy miért történt meg, és mi lett volna, ha, lényegtelen. A szomorú jelen van és a kilátástalan jövő. Egy pillanatért cserébe.

Mint mondtam, nem észt osztok, csak mesélek. Mindenki döntse el, hogy neki mit ér meg egy adott pillanat. Mert a következményekre felkészülni nem lehet, de ettől még nem árt, ha minél többet tájékozódsz, hogy legyenek érveid mellette vagy ellene. A jó buli és a haverok nyomása nem elég indok. Sőt...

SZV