Mi van, ha nem szereted az orális szexet?

A napokban kutyasétáltatás közben elmentem két fiú mellett, akiknek hallottam néhány mondatát, és megütköztem rajta. Arra gondoltam írok néhány sort a pettingről és annak fontosságáról.

Miközben a kutyám bőszen szimatolt a parkban, elsétáltam egy pad mellett, ahol két srác szotyizott és beszélgettek. Mikor közel értem hozzájuk azt hallottam, hogy az egyik - aki a pad támláján ült - azt fejtegeti a másiknak - aki egy emelettel lejjebb, a padon lógatta a lábát, - hogy nagyon kellemetlennek érzi, hogy nem szereti az orális szexet:

Mit fog szólni Zsófi, ha nem tudod rendesen kielégíteni?

- ő más szót használt.

Nyilván nem lepett meg, hogy szóba jön két fiatal srác között a téma. De úgy éreztem, hogy kötelességem elmondani, bizony előfordul, hogy valakinek nem jön be az orális szex, nem te vagy az egyetlen!

Azt pedig már egy pszichológustól, Pósa-Kovács Lillától, a Kert-Pszichológia és coaching szakértőjétől kérdeztem meg, hogy mi a jó szex titka, mire jó a petting, egyáltalán kinek kell kit kielégíteni, és mi van akkor, ha valakinek nem jön be az orális szex?

A legjobb együttléteket akkor éljük át, ha a párunkkal nem csupán testileg, de lelkileg is kötődünk, bízunk egymásban, és teljesen át tudjuk adni magunkat az élménynek. A kinek kell kielégíteni kit kérdés azért felesleges, mert ha egy kiegyensúlyozott kapcsolatban van az ember, akkor mindketten egymásnak akarják a legjobbat! Ez persze hosszú összecsiszolódás és egymásról, önmagunkról való tanulás eredménye. Ez ráadásul nem csak az első kapcsolatban lehet így, hanem életünk során az összesben. Minden új kapcsolatban előről kell kezdeni a tanulást és minden hosszútávúban vannak új felfedezésre váró dolgok

– véli a szakember.

Mint mondja életünk első szexuális élménye mindig hatással lehet a párkapcsolat minőségére is. „Ezért nagyon fontos az, hogy ha a fiatal úgy érzi, még nem áll készen, ne sürgesse saját magát, és azt se engedje, hogy más tegye. A pettingnek vagy előjátéknak fontos szerepe van a szexben, ez ugyanis fokozza a vágyat, elmélyíti a bizalmat, oldja a feszültséget az aktus előtt. Ugyanígy az orális szex."

Miért nem kívánod?

A pszichológus szerint mind a nők, mind a férfiak körében előfordul, hogy nem kívánják az orális szexet. Ezt azonban az „összecsapott munka helyett" máshogy is meg lehet oldani.

„A nők néhány helyzetben úgy érezhetik, hogy kiszolgáltatottak, nem tekinthetőek bizonyos pozícióban elég nőiesnek és egyenrangúnak a férfival. De van olyan, aki egyszerűen nem szereti a sperma ízét. Sokan ezekre panaszkodnak, ezzel indokolják, hogy nem szeretik a párjukat orálisan kielégíteni. A férfiaknak is a női nemiszerv ízével van gondjuk, amikor megindokolják, hogy miért nem szeretik az orális szexet. Ez azonban egyénenként más és más lehet. Függhet attól, hogy a párunk dohányzik-e, hogyan táplálkozik stb. Azt is fontos megemlíteni, hogy ahogy az első szexuális élmény, úgy az első orálisan megélt szexuális élmény is hatással lehet a későbbi pettingek és kapcsolatok minőségére." – mondta a pszichológus, aki szerint a nyílt és őszinte kommunikáció egy korábbi csorbát is képes kijavítani.

Ha valakinek bizalmatlansági gondjai vannak – nők esetén ez gyakran előfordulhat egy korábbi rossz élmény miatt – fontos, hogy a pár nyíltan és őszintén meg tudja ezt beszélni. Ezért érdemes rákérdezni a párunknál, hogy mi lehet a bizonytalanságának vagy ódzkodásának az oka. Az nem lesz célravezető, ha valaki sürgeti a párját, vagy követelődzik.

 

A legjobb szexuális élményünk ugyanis akkor lehet, ha a partnerünk is teljesen elengedi magát, bízik bennünk, őszintén tud kötődni hozzánk.  

 

Forrás: Shutterstock

Van más út is

„Előfordulhat, hogy valaki soha, de az is, hogy csak a kapcsolat egy már kiforrottabb szakaszában kap kedvet az orális játékokhoz. Ilyenkor jöhetnek a kreatív ötletek egymás kényeztetésére. Apró csókok és/vagy simogatások a test intim zónáiban: nyak, váll, mellkas, csukló, csikló, pénisz, comb, ujjak és egyéb kreatív helyeken, a legkreatívabb eszközök (tejszínhab, apró jégdarab stb.) bevetésével. Az ilyen játékok, simogatások, közös bensőséges élmények elmélyíthetik annyira a kapcsolatot, hogy aztán később az orális szex is szóba jöhet."