Titkos sexting helyett légy őszinte! Hidd el, megéri!

Ha tehetem, nem lovagolok feleslegesen a közvetlen környezetemben és a nagyvilágban előforduló negatív eseményeken, épp ezért a megcsalással és folyományaival is csak akkor foglalkozom, ha valamilyen oknál fogva érintetté válok.

Engem még soha nem csaltak meg. Állítólag. Én sem voltam hűtlen senkihez. Ez biztos. Nem tudom, mennyire szólt bele nagyjából feddhetetlen erkölcsi tartásomba a neveltetésem, ugyanis az én szüleim a kommunikációban és a kölcsönös tiszteletben hittek, nem a félrejárkálásban.

Szeretem hinni, hogy nem csak a családi példának köszönhetően voltam korrekt a párkapcsolataim során, hanem belülről fakadt ez a hozzáállás. Ennek legfőbb oka az, hogy nagyon nehezen tud megfogni bárki is, de ha mégis kiválasztok valakit a tömegből, azzal tűzön-vízen át szeretnék együtt maradni.

Azonban bármilyen ideálisnak hangzik ez a gondolkodásmód, nálam rengeteg lelki traumát eredményezett. Egy idő után nem voltam képes meghúzni a határvonalat, és kimondani, hogy "Elmész te a büdös francba, és szórakozzál édesanyáddal, vagy bárkivel, de ne velem!". Tűrtem. Sokáig, nagyon fájdalmas dolgokat, és maradtam, mert szerettem a másikat. Utólag belegondolva inkább magamat kellett volna, akkor talán időben kilépek a már egyértelműen mérgezővé vált kapcsolatból.

Ahány ház, annyi szokás. Szép számmal akadnak olyanok, akik nem tűrnek, de nem is szeretnek hullámokat korbácsolni, ezért hűtlenséggel oldják meg az elégedetlenség okozta belső konfliktusokat, többnyire azért, mert túl gyávák, vagy mert egy közösen felépített életet házassággal, gyerekekkel és egzisztenciális kötöttségekkel macerás lenne felrúgni.

"Ellaposodott. Unalmas. Kell a kaland! Nem éreztetik velem, hogy férfi / nő vagyok. Mostanában nem figyel oda rám. Hányszor mondtam neki, hogy szeretnék új dolgokat kipróbálni szex közben!" és még sorolhatnánk az indokokat.

Forrás: Thinkstock

Tehát mi a megoldás? Gátlástalanul annak a képébe hazudni, akit állítólag szeretünk, reménykedni, hogy nem derül ki a félrelépés, és élni tovább szánalmas kis életünket? Bravó. Ehhez acélgerinc kell.

Teljesen mindegy, mi az, amit a csalfa illető a párja tudta nélkül művel. Megcsalás az, ami a partner tudomására jutva kisebb-nagyobb mértékben összetörné annak szívét. Ha ez egy sima flört a suliban, munkahelyen, akkor az. Ha a kölcsönös online maszturbáció egy Tinderen megismert egyénnel, akkor az.

A dating.com 2020-as kutatásai alapján a nők 45%-át csalták már meg életükben legalább egyszer, míg ez az arány a férfiak körében csupán 15% volt. Ennek kapcsán fel is merülhetne a kérdés, hogy számít-e a nemek egyensúlya ezen a téren. Hiszen egy kapcsolatba ideális esetben mindkét fél 50-50%-ot tesz, tehát ha egyikük úgy érzi, nem kap eleget, vagy olyasmit, amit igényelne, annak hangot kellene adnia.

Hiába érzed úgy, hogy szereted a másikat, ha te élsz-halsz a fenekelésért, a mélytorokért és az arcraélvezésért, viszont a kedvesed szolidabb típus, az egy idő után úgyis súrlódási pontokat eredményez. Épp ezért elengedhetetlen, hogy a párok már az elején kitárgyalják a preferenciáikat.

Nekem soha nem volt konkrét életcélom, hogy bizonyos extrém dolgokba is belekóstoljak szexuális téren, de a sors összehozott olyan emberekkel, akikkel imádtam kipróbálni ilyesmiket is. Minden tálalás és megbeszélés kérdése. Ha van szeretet, tisztelet és törődés, hihetetlen magasságokba emelkedhet egy kapcsolat. Olyan izgalmas és életre szóló élményeket szerezhetnek a felek, amikre elfojtás, titkolózás és hazudozás mellett esélyük se lenne.

Tehát felteheted magadnak a kérdést, hogy mi a jó döntés? Sunnyogva kielégíteni a vágyaidat és utána harcolni a lekiismereteddel, vagy őszintének lenni, és élvezni az életet a partnereddel? Ha pedig kettőtök igényei nem összeegyeztethetőek, az egyetlen korrekt megoldás az, ha türtőzteted magad, vagy keresel olyasvalakit, akivel ezen a téren is passzoltok.