Sexting? Soha! És ha mégis? - Ezekre figyelj, ha te vagy a fogadó

Nem kezdem el magyarázni, miért ne kérj meztelen fotókat a barátodról, barátnődről: ha döntöttél, úgyse tudlak meggyőzni, próbálták már elegen, ugye? Viszont adok pár tippet, hogyan ne kerüljetek bajba, ha mindenképpen a küldözgetés mellett döntöttetek.

Egy próbát azért megér: ne kérj pucér képet senkitől! Gondolom, most legyintettél, s már meg is kérted a lányt/fiút, hogy mutassa meg a meztelen valóságot. Ha így van, akkor mindkettőtök biztonsága érdekében a következőkre figyelj!

  1. Soha ne küldd tovább senkinek a kapott képeket! Ne élj vissza a másik bizalmával, akkor se, ha büszke vagy rá, pláne ne hencegésből! Gondolj bele, ha veled tennék ugyanezt..

  2. Hogy senki más ne láthassa meg a fotót, töröld a mobilodról, de a gépedről is! Akaratlanul is kellemetlen helyzetbe hozhatod azt, akit szeretsz. Vannak platformok, ahonnan pár perc után véglegesen törlődnek a fotók...állítólag.

  3. Ha a képen szereplő fiú/lány még nincs 18 éves, akkor különösen figyelj oda a törlésre! A kiskorúakról tárolt fotók akkor is bűncselekménynek számítanak, ha te magad sem vagy még nagykorú! Ha tovább is küldöd, óriási bajba kevered magad (és őt is), szóval töröld, ne hencegj vele, ne mutogasd!

  4. Egyáltalán, kiskorúról soha, de SOHA ne kérj pucér képet! (Tudom, megígértem, hogy nem lesz kioktatás, de ez tényleg nagyon fontos!)

  5. Előfordulhat, hogy úgy kapsz fotót, hogy nem is kérted. Töröld és figyelmeztesd a küldőt, hogy ha kéretlenül küldözget fotókat a nemiszervéről, azzal gyakorlatilag zaklat téged. Ha nem hagyja abba, kérj segítséget!

    A végére tartogatom a legjobbat. Nem tipp, nem tanács, tapasztalat: nincs jobb, izgalmasabb dolog a várakozásnál. Ha türelmes vagy, megvárod, amíg élőben láthatjátok, érezhetitek egymást, sokkal nagyobb lesz az élmény is.


Cikkünk előző részét ITT találod.