Sexting? Soha! És ha mégis? - Ezekre figyelj, ha te vagy a küldő

Kezdhetném úgy, hogy soha ne küldj magadról meztelen képeket senkinek, de abban a pillanatban kattintanál tovább, hallottad már eleget a kioktatást! Ezért inkább arról írok, hogy ha mindenáron ruha nélkül szeretnéd megmutatni magad a barátodnak, barátnődnek, hogyan ne legyél utána áldozata a saját jóhiszeműségednek és makacsságodnak.

  1. Lehet, hogy most nem fogsz szeretni, de ahogy te a fotóküldésre érzel kényszert, úgy én arra, hogy figyelmeztesselek: ne tedd! Bocs!
  2. Ha most legyintettél, s az ujjad már a küldés gombon van, várj! Ugye az arcod, hajad nem látszik a fotón? Nem? Szuper, de kérlek, várj még egy kicsit!
  3. Nézd meg jól a képedet, hogy van-e rajta valamilyen „különös ismertetőjegy". Egy különleges anyajegy, tűzfolt, heg, esetleg tetoválás, amiről később beazonosíthatnak. Nincs? Nagyon jó, de még mindig ne küldd el!
  4. Nyaklánc, gyűrű, piercing? Ezekre is érdemes odafigyelned.
  5. Milyen a háttér? A szobád, az iskolai öltöző, bármilyen helyszín, ami jellemző rád, sokan látták már, esetleg készült már ott ruhás fotó rólad, nem jó, mert ezek is felismerhetővé tesznek.
  6. A mobilod helymeghatározás funkciója ki van kapcsolva? Ha nincs, akkor kapcsold ki!
  7. Ha a technikai dolgokat úgy érzed, megoldottad, gondold át, mennyire ismered az embert, akinek épp erotikus fotót készülsz küldeni magadról? Mennyire bízol meg benne? Egyáltalán, mivel szolgált rá ekkora bizalomra?
  8. Arra gondoltál már, milyen alkalmazással küldöd a képeket? Ismersz megbízhatót? Olyat, ami nem menti a feltöltött tartalmakat? Ha nem, nézz utána! De tudd, hogy 100% biztonság ebben az esetben nem létezik!
  9. Ezen a ponton gondold át még egyszer, hogy tuti megbízhatsz a pasidban, barátnődben, akárkiben, aki hamarosan meztelenül fog látni? Nem fogja merő büszkeségből, hencegésből elküldeni a fotódat pár barátjának, akik majd újabb barátoknak küldik tovább, akik...?
  10. Most azt kéne mondanom, hogy ha idáig eljutottál, minden lehetséges veszélyt, körülményt mérlegeltél, akkor nyomd meg a küldés gombot, de nem mondom! Inkább arra biztatlak, hogy gondold át újra!