Ide utazz jövőre! - 2022 legjobb utazási célpontjai

 A Lonely Planet idén is összeállította a Best in Travel névre hallgató listáját, amiben a következő év - szerintük - legjobb úticéljait találjuk meg. Ha még nincs meg a jövő nyári vagy évközi vakáció(i)d helyszíne, akkor érdemes tovább olvasni! 

A Lonely Planet nagy utat járt be 1973 óta: Tony és Maureen Wheeler ekkor adták ki legelső útikönyvüket, az Across Asia on the Cheap-et. Az azóta eltelt csaknem ötven évben a Lonely Planet a legnagyobb presztízzsel rendelkező utazási márkák közé emelkedett. Így van ez a Best in Travel toplistával is, ami immár 17 éve, évről-évre inspirálja a világ utazóit. Következzenek 2022 kihagyhatatlan desztinációi! 

2022 top országa: a Cook-szigetek    

A lista élén a Cook-szigetek szerepel. A Csendes-Óceán kékségében, Ausztrália és Dél-Amerika között elterülő szigetcsoport összesen 15 festői szépségű szigetből áll. Nevét James Cookról kapta, aki 1773-ban szállt itt partra.

Cook-szigetekForrás: Julius_Silver/Pixabay

 

2022 top régiója: Westfjords, Izland    

A Westfjords (jelentése: nyugati fjordok) félszigete sziklás terület kacskaringós utakkal, apró, óceánparti halászfalvakkal, végeláthatatlan fjordokkal és lélegzetelállító kilátással. Nincs tömegturizmus, mivel az Izlandra látogatók csupán tíz százaléka jut el ide.

 

Westfjords, IzlandForrás: Alexey Stiop/123RF

 2022 top városa: Auckland, Új-Zéland  

A rendkívül kedvező földrajzi adottságokkal rendelkező Auckland Új-Zéland legnagyobb városa. Maori nevén Tāmaki Makaurau, vagyis „hajadon 100 szeretővel". Két kikötője egy keskeny földszoroson fekszik, amit több, mint ötven apró vulkán tagol. A világ egyik legélhetőbb városaként tartják számon.

AucklandForrás: DXR/commons.wikimedia.org

Az teljes listát ITT tekintheted meg.