Munkácsy Mihály egyedülálló kiállítása Győrben

Egy festő, aki sokszínűségével, festményeivel és életművével már oly sok embert megfertőzött. It az ideje, hogy téged is magával ragadjon! Egy csoda kiállítás, amiért érdemes ellátogatnod a festői Győrbe.

A mettől meddig és hol kérdés

A kiállítást 2021. október 15-től egészen 2022. január 31-ig látható, Győr szívében, az Esterházy-palotában. Tehát van időd meglátogatni a múzeumot bőven. A csodás győri karácsonyi vásárral kombinálva egyedülálló programban lehet részed. Ügyelj a hatályos lévő járványügyi korlátozásokra, sajnos ez most fontos szempont mindenki számára! 

Forrás: Munkácsy Foundation, Közkincs/wikipedia

Egy magángyűjtemény, amely beutazta a világot

Pákh Imre New York-i üzletember magángyűjteményének kiállításáról mesélek most neked. A helyszínen körülbelül ötven műremekkel ismerkedhetsz meg. Vázlatokat, Munkácsy Mihályról készült arcképeket, de az Ásító inas egész alakos változatát is megtalálhatod itt. Különleges és szép családi program lehet, de egy romantikus délutánt is tökéletesen kiegészíthetsz vele.

Forrás: Wikipédia

A kiállítás részletei

A jegyek megvásárolhatók online és a helyszínen is, de talán az internetes jegyvásárlást gyorsabbnak és problémamentesebbnek mondanám. A múzeum ingyen tárlatvezetését is érdemes igénybe venni, hiszen így nem fogsz sötétben barangolni a képek között. Egy kis útmutatás mindig jól jön. Azonban vigyázz, a körbevezetés előregisztrációhoz kötött, és csak meghatározott időpontban és létszámban van rá lehetőség! Érdemes minél előbb megejteni a regisztrációt. A következő kedvezményt mindenképpen használd ki: huszonhat év alattiak számára minden hónap harmadik szombatján ingyenes a belépés, így már csak az útiköltséget kell fizetned.

Mindent összevetve tényleg egy csodás és egyedülálló élmény, így kár lenne kihagynod. Ha meggyőztelek, akkor további részletekért látogass el Győr város honlapjára.

Még egy kis ajánlás

Ha már Munkácsy Mihálynál és festészeténél tartunk, nem hagyhatom megemlítés nélkül a mester életéről szóló két leghíresebb könyvet, A nap szerelmesét és az Aranyecsetet. Remek olvasnivaló akkor is, ha csak most kívánod megszeretni a könyvolvasást. Természetesen a szerzőt sem hagyom ki a sorból, aki nem más, mint a győrszentmártoni Dallos Sándor. Tehát nem máshol, mint a mai Pannonhalmán született, ami kétségtelenül Győr környékének tekinthető. Így a szálak is összeértek.