Három játék, ha egy kis lelki felfrissülésre vágysz!

A videojátékok a köztudatban gyakran összefolynak az erőszakkal. Aki viszont próbát tett már ezzel a hobbival, az pontosan tudja, hogy képesek igazán mély érzelmek kifejezésére.

Sea of Solitude
Magány, reménytelenség, harag... Mit tegyünk, ha szembe kerülünk a lelkünk bugyraiban lakozó rémségekkel? Hősünk, Kay erre a kérdésre keresi a választ ebben a rövid, ámde annál hangulatosabb kalandjátékban. Egy festői, elárasztott város romjai közt kutakodunk, miközben szörnyekké manifesztálódott érzelmek igyekeznek hol az utunkba állni, hol segíteni. A cselekményt csak bonyolítja, hogy külsőre magunk is „szörnyül festünk". A nap végén nem az lesz a tanulság, hogyan kell leküzdenünk az érzelmeinket, hanem az, hogyan kell megbékélni velük. Az ehhez vezető utat azonban derítsétek fel ti magatok!

It Takes Two
Mire szánjuk az időnket? Rohanó világunkban talán ez az egyik legfontosabb kérdés, melyet fel kell tennünk magunknak. Megéri minden energiánkat a munkába ölni, tudván hogy ezzel emberi kapcsolataink megromlanak? Az It Takes Two-ban pontosan ezzel a dilemmával szembesül főszereplő házaspárunk, Cody és May. Vitájuk odáig fajul, hogy már a válás is szóba kerül. A problémát csak tetézi, hogy mindez a kislányuk szeme előtt zajlik, aki éppen a babáival játszik. Bánatában „mágikus" krokodilkönnyeket ejt, minek hatására szülei a figurák „bőrében" találják magukat. Mihamarabb vissza kell szerezniük az eredeti testüket, de ez nem fog menni együttműködés és harmónia nélkül. Ez a logikai feladványokkal teletűzdelt platformer igazi párterápiának számít. Még patentül működő párkapcsolatokban is nyugodt szívvel tudom ajánlani, hisz sosem árt erősíteni az emberi kötelékeket! 

Ori and the Blind Forest
Egy kis stúdió hatalmas robbanása, melyhez a tavalyi évben folytatás is érkezett. A játék során a címszereplő Orit kell megsegítenünk csodás erdejének felvirágoztatásában. Akciódús, helyenként izzasztó, mégis, a látványnak és a zenei aláfestésnek hála elképesztően megnyugtató alkotás!