Normális emberek: Sorozat- és könyvajánló egyben

Egy sorozat, ami meghatott és felbosszantott egyszerre. Miközben néztem, annyi érzelem futott át rajtam, amennyi egyértelműen nem tekinthető átlagosnak. Szeretnéd ezt az élményt átélni? Akkor figyelj!

  

Normális emberek: Ilyen egy örökké tartó tiniszerelemForrás: Hulu Originals, BBC

Sally Rooney könyvei  

A könyv, amelyet szinte kötelező volt sorozattá varázsolni. Számos díj nyertese, 2018-ban pedig a Times szerint az év legjobb regénye. Ezek voltak a tények, most pedig következik a személyes tapasztalatom.

Elsősorban azt szerettem benne, hogy a történet akár a szomszédomban is játszódhatott volna. Nem egy tündérmese, teljesen emberi, átlagos és hihető. Korábban azt tartottam, badarság egy sorozat után megvenni a könyvet is, hiszen nem tud semmiféle újdonságot nyújtani, ezúttal azonban megtettem, és nem bántam meg.

 Ha egy ilyen szerzőre találtok, érdemes a korábbi írásait is megkeresni, de semmi pánik, nem kell most azonnal megnyitnod a Google keresőt, megtettem én helyetted! Amit megtudtam: egy kétkönyves szerzőről van szó, aki első regényét Baráti beszélgetések címmel publikálta. Ez szintén egy érzelmekkel teli, hétköznapian kalandos regény, így ha még nem olvastad, ajánlom ezt is!

 

Forrás: Hulu Originals, BBC

A minisorozat  

A sorozat első évadát elérheted az HBO GO kínálatában. Ha szereted az érzelmes, valóságot tükröző drámákat, akkor nincs is miről beszélni, irány korunk kedvelt streamingszolgáltatója. A javaslatom egyszerű: akkor nézd meg, ha van időd végigdarálni szinte az összes részt, egymás után. Ugyanis garantálom, hogy nem fogsz tudni elszabadulni a képernyő elől! IMDb-s értékelése sem elhanyagolandó: nem kevesebb, mint 8,5 pont, ami barátok közt is jónak számít.

Forrás: HBO GO

A történet

A cselekmény a két főszereplő, Marianne és Connell drámáját mutatja be a középiskolás mindennapoktól kezdve a dublini Trinity College-ben töltött éveikig. Kapcsolatuk cseppet sem nevezhető egyszerűnek, mindkettőjüknek megvannak a maguk démonjai, csodálatos és egyben vívódó személyiségük mellett. A köztük lévő társadalmi szakadék elválasztja, de még inkább összeköti őket a cselekmény során. A szerelmi szál pedig természetesen elmaradhatatlan.

Azt gondoljátok, hogy ezzel mindent elmondtam nektek? Szó nincs róla!

Milyen újdonságot hordoz magában?

Jó néhány mély mondanivalóval ellátott és számos váratlan fordulattal teli vizuális élmény ez. A valóságot mutatja, annak színtiszta brutalitásával és érzelmi kavalkádjával együtt. Szó sincs itt tinidrámáról. Minden epizódja azt sugallja: Ne félj önmagad lenni! Mindenkinek vannak problémái, de mindig van kiút! Bővebben nem nyilatkozom, a továbbiakat neked kell kiderítened!