HADFIAK - Egy trendi játék történelemből

A HADFIAK egy olyan vadonatúj, interaktív online játék, mely izgalmas kérdésekkel, ritkán hallott adatokkal, lélegzetelállító sztorikkal és figyelemre méltó élettörténetekkel hozza közelebb a magyar történelmet a fiatalokhoz. 

Forrás: Történelmi Hadi Akadémia Alapítvány

Sok diák kedvenc tantárgya a történelem, mégis nehezen tanulja meg az évszámokat, vagy mindig bajban van a nevekkel. Te is közéjük tartozol? Akkor most a tiéd a pálya! Tedd félre az unalomig ismételt példákat, a szürke vagy egyhangú tankönyveket, és vesd bele magad egy szórakoztató és vérpezsdítő játékba!

Forrás: Történelmi Hadi Akadémia Alapítvány

A Történelmi Hadi Akadémia Alapítvány egy olyan edukatív, interaktív játékkal rukkolt elő, amellyel a magyar történelem eddig ismeretlen arcát fedezheted fel. Hazánk története ugyanis tele van olyan emberekkel, cselekedetekkel és eseményekkel, melyeket a világon mindenhol figyelemre méltónak tartanak.

Az internetes kihívás során megtudod, ki volt az a magyar végvári vitéz, aki a világon a legtöbb párbajt nyerte, az a hadvezér, aki még betegen sem veszített soha csatát, vagy az a katona, aki leleményességével és találékonyságával vetett véget az ostromnak.

Az október 20. és november 10. között elérhető HADFIAK játék egy egészen más szemszögből közelíti meg a történelmet: játszva tanít. Lebilincselő történetekre, vicces tényekre és kevésbé ismert történelmi vezérekre hívja fel a figyelmet, miközben a kérdésekben és válaszokban elrejtett tudást igyekszik átadni. Kitekintést enged a világtörténelembe úgy, hogy a magyar történelmi eseményekkel állítja párhuzamba azokat.

Forrás: Történelmi Hadi Akadémia Alapítvány

Szórakozás közben megismered a középkori és koraújkori magyar történelem jelentős személyiségeit, megismerkedsz a viselettörténettel, a fegyvertörténettel, és a várépítészettel is.

A játék nem időre megy, a szervezők a legtöbb pontszámot elért résztvevők között nagy értékű műszaki cikkeket, míg az első 100-100 játékos között ajándékokat sorsolnak majd ki.

A kérdések megválaszolásához az alapítvány Facebook oldalát lehet segítségül hívni, ahol a #hadfiak hashtag alatt található posztokban számos, a játékhoz hasznos információ is fellelhető.

A játékot a https://thakademia.hu linken éred el. Kellemes hadakozást!