Megnyílt a Vadászati Világkiállítás!

Szombaton megnyitotta kapuit az „Egy a természettel" Vadászati és Természeti Világkiállítás, mely Budapesten, a Hungexpo területén, három héten át, 75 ezer négyzetméteren kínál látványos, élményekben gazdag programokat gyerekeknek és felnőtteket egyaránt.

A kiállítás területén nyolc különböző pavilon kínál interaktív programokat, virtuális játékokat, lovas, íjász, horgász és vadászkutyás bemutatókat. Megismerheted a hazai és nemzetközi vadászati kultúrát, a magyarországi vadfajokat, a leghíresebb magyar vadászokat, fegyvereket és trófeákat.

Vadászati világkiállítás 2021Forrás: Gáll Franciska

Megcsodálhatod az ország legnagyobb akváriumát, benne különleges, kétméteres, 110 kilós halfajokkal, és egy szimulátor segítségével sólyomként bejárhatod hazánk vidékeit, nemzeti parkjait. Ne hagyd ki a képző- és iparművészeti installációkat sem!

Vadászati világkiállítás 2021Forrás: Gáll Franciska

 

A kerekasztal-beszélgetések és konferenciák körüljárják az aktuális, mindannyiunkat érintő témákat, a természetvédelemmel és fenntarthatósággal kapcsolatban.    

A színpadokon pedig népzenei koncertek, tánc- és divatbemutatók színesítik a programot. A megnyitón lehetőségünk volt Velich Rita divattervező korhű jelmezeiben lovaskocsin körbeutazni a Kincsem Parkot. Én Auguszta bajor hercegnő bőrébe bújhattam, de a modellek között felbukkant Sissi hercegnő és Madame de Pompadour is. Jövő héten pedig Hrivnák Tünde és Kanizsai Szilvia új kollekcióit mutatjuk be, egy nagyszabású divatbemutatón.

Vadászati világkiállítás 2021Forrás: Gáll Franciska

 

Az egész napos programok mellett, látogatást tehetsz a gasztro-sétányon, ahol a magyar vadhúsok és halételek mellett megkóstolhatod a hazai termelők finomságait is.  

A szarvasgombás pesztós krémtől kezdve, a sajtos-tejfölös lángoson át, ínyenc szalámik, kolbászok, grillezett ételek és még kürtöskalács is kapható.

A kiállítás célja, hogy bemutassa, hogy a vadászati kultúra az emberi természetből fakadó különleges jelenség. A környezetvédelem és a fenntarthatóság elvének köszönhetően a rendezvény végeztével a kiállítás elemei megmaradnak, méltó helyre kerülnek.

Vadászati világkiállítás 2021Forrás: Gáll Franciska

 

A rendezvény védettségi igazolvány nélkül látogatható, másfelől kutyabarát is, így szeretettel várják a kiskedvenceket. Az ország eddigi legnagyobb világkiállítására egymillió látogatót várnak az elkövetkezendő hetekben, egészen október 14-ig. Ugye te is köztük leszel?   

Kattints a képekre, és nézd meg a teljes galériát!