Augusztusból gusztustalan lesz

„Januárból február lesz, februárból március lesz..." – Ezzel a mondókával igyekeztünk megtanítani a család két legfiatalabb tagjának, akik akkor 3-4 évesek voltak, a hónapok sorrendjét. Felváltva vágták rá, mikor mi következik, míg eljutottunk odáig, hogy „augusztusból...?" A legkisebb egy pillanatra elgondolkodott, majd felkiáltott: „gusztustalan lesz!" Milyen igaza volt!

Persze, persze, az ősznek is megvan a maga szépsége, blablabla... De azért a legönfeledtebb évszak mégiscsak a nyár! A nagy nyári szünet és a hosszú szabadságok évszaka. Az augusztus pedig a nyár „még van egy hónapunk, használjuk ki" időszaka. Kihasználtuk. Jöttünk-mentünk. Élveztük. Imádtuk. Vége lett.

„Itt van az ősz, itt van újra, szép, mint mindig...", de azért valljuk be, augusztusból gusztustalan lett, vagy ha még nem lett, hamarosan lesz. Vizes, kitartóan esős, saras, szeles, hűvös, majd ónos esős... Nem folytatom, nem akarom letargiába süllyeszteni magam, meg téged sem.

Munkatársaim jobbnál jobb ötleteket adtak, hogy mentsd át a nyarat az év többi részébe, és még tovább. Én képeket hoztam a saját nyaramból. Már most sokat pörgetem a galériát, és még mennyit fogom! Néhányat megosztok veled, hátha téged is visszarepít a legszebb nyári napjaidhoz.

Forrás: P. Dimitra