Varázslatos élményre vágysz? Akkor itt a helyed!

Ha nagy Harry Potter fan vagy és érdekel minden, ami varázslat és mágia, akkor ezt a programot neked találták ki! Kipróbáltam a belváros szívében az egyik varázslatos szabadulószobát és utána vacsoráztam egy jót a „The Magic" étteremben. Ezáltal te is kiszakadhatsz a szürke hétköznapokból, kikapcsolódhatsz a családdal vagy a barátaiddal és átélheted a képzeletbeli mesevilágot.

A barátaimmal látogattam el a szabadulószobába, ahonnan egy óra alatt kellett kijutnunk. Azt hittük, ennyi idő bőven elég lesz, de az élvezetes programnak köszönhetően nagyon gyorsan elrepült. A termek berendezése és a kellékei kapcsolódnak az ikonikus Harry Potter filmekhez, de aki még nem látta volna őket, az is bátran kipróbálhatja ezt a szobát, mert a feladványokban nem volt ezekhez kapcsolódó rejtély. A látványvilág elképesztő, perceken belül ráhangolódsz a történetre és úgy érzed, mintha te is a részese lennél.

Bejárat a varázslóterembe.Forrás: Gáll Franciska

Három szobán keresztül kell megoldani a logikai feladatokat, hogy a végén megtaláld az elveszett kardot és kinyíljon a titkos ajtó. Az első szobában a szemedre és a jó megfigyelőképességedre lesz szükség, hogy bejuthass a második szobába. Onnan össze kell gyűjtened a mágikus kellékeket: varázskönyvet, mágikus üstöt, aranyserleget, amik tovább visznek a harmadik szobába. Itt találod majd a legtöbb kreativitást igénylő feladatot, és mikor már szorít az idő, egyszerre kell összekeverned a bájital összetevőit, megtalálni a képek közti különbségeket, kinyitni a titkos ajtót és leszúrni a bűvös kardot. Ha elakadsz a játék közben, aggodalomra semmi ok, egy kézi adó-vevőn keresztül kérhetsz segítséget. Akadtak olyan pontok, ahol mi is nehézségekbe ütköztünk, ezért többször is kértünk segítséget, így egy órán belül sikeresen kijutottunk. Nagyon tetszett ez a szabadulószoba, megbeszéltük, hogy a többit is ki fogjuk próbálni.

Hurrá, kijutottunk!Forrás: Gáll Franciska

A szabadulószoba után a varázslatos kastély hangulatú étteremben vacsoráztunk. Körülöttem misztikus ereklyék, varázstárgyak, mesebeli szobrok díszelegtek, miközben boszorkányoknak öltözött pincérek szolgáltak fel a színes és választékos menüsorból. Az ételek is mesebeli lények után kapták a fantázianevüket, minden, amit ettünk, mind különleges ínyencfogás volt. Nagyon ízlett a fekete színű hamburger és a fekete spagetti is, desszertnek pedig vétek kihagyni a varázswaffeleket. Az ételek mellé különböző ízű bájitalokból választhatsz, de vigyázz, a legtöbbjük füstöl is! Ha igazán át akarod élni a misztikus hangulatot, a helyszínen lehetőséged van beöltözni boszorkánynak és te magad is elsajátíthatod a varázsigéket a nagy könyvből.

Te is kipróbálhatod, milyen boszinak lenni.Forrás: Gáll Franciska

 

A különleges fekete mágia spagettiForrás: Gáll Franciska

 

Nyami, nekem a fekete burger lett a kedvencem!Forrás: Gáll Franciska

Ezek után ugye te is tudod már, hogy mi lesz a programod hétvégére?