Fesztivál a nappaliban

Színház a kanapéról, ismerős? A pandémia egyik pozitív hozadéka volt, hogy a színházak elkezdtek nyitni az online világ felé, és sorra készültek a kimondottan streamre adaptált előadások. Szeptember 17. és 26. között, az eSzínház Fesztivál keretein belül, hála az Alapítvány a Magyar Színházakért civil  szervezetnek, 25 színházi produkciót tekinthetünk meg otthon, a saját nappalink kényelméből.

Az eSzínház Fesztivál az Alapítvány a Magyar Színházakért szervezésében jöhetett létre, és színházak, független társulatok vesznek részt rajta. Két kategóriában, összesen 25 színházi előadást nézhetsz meg, online. Aki bérletet vesz, szakmai beszélgetéseken is részt vehet. 

Az így bemutatott darabokat 2021. szeptember 17. 8:00 és 2021. szeptember 26. 23:59 között lehet megnézni, utána már nem lesznek elérhetőek. 

Az eSzínház Fesztivál célja, hogy a színházak megmutathassák a járvány miatt elmaradt előadásaikat, melyeket most kimondottan online vetítésre adaptáltak. Ez azt is jelenti, hogy nézőként teljesen más élményt kapsz, mint amit a kőszínházban megélnél, hiszen ezekben az előadásokban ötvöződik a színház és film, így teljesen új perspektívát nyújthatnak számodra.

És még szavazhatsz is, hiszen a szakmai díjakon kívül közönségdíjat is osztanak. Erre az esemény ideje alatt végig lehetőséged lesz, de csak olyan darabokra, melyekre regisztráltálk, azaz jegyed van rá. Arra figyelj, hogy a szavazatodat nem tudod módosítani, szóval alaposan gondold át, melyik előadásra voksolsz!

Szakmai díjakat négy kategóriában osztanak: a legjobb digitális adaptációt, a legjobb női főszereplőt, a legjobb férfi főszereplőt és a legjobb látványtervezést értékeli a zsűri, melynek tagjai: A zsűri tagjai: Ráckevei Anna színművész, Radnóti Zsuzsa dramaturg, Horváth Csaba rendező-koreográfus, Ujj Mészáros Károly filmrendező, Légrádi Gergely az eSzínház vezetője.

Minden további infót a az eSzínház Fesztivál oldalán találsz meg.