Végzet: A Winx Saga

Ha szeretted a rajzfilmet, nagy eséllyel a sorozatot is kedvelni fogod. A népszerű, gyerekeknek szánt  Winx Club után itt a tiniknek készített, élőszereplős verzió, a Winx Saga.

Képregényből rajzfilmsorozat, rajzfilmből fantasy széria. És mindhárom ugyanahhoz a névhez köthető:  Iginio Straffi olasz író és rendező nevéhez. 

Bár a Winx Saga alapja a mese, amit részben követ is, ám a kettő mégsem ugyanaz. Nem is csoda, hiszen előbbit gyerekeknek, utóbbit fiatal felnőtteknek készítették. 

Bloom (középen), balról haladva mögötte Stella, Terra, Musa és AishaForrás: Netflix

A főszereplő Bloom, a tűztündér, aki sokáig embernek hitte magát, közöttük nőtt fel, emberszülők gyermekeként. Édesanyjával nem igazán jön ki – naná, 16 éves lányról beszélünk –, ami miatt egy alkalommal olyan hisztériás rohamot kap, ami majdnem tragédiához vezet. Így találnak rá, s viszik át a Másvilágba, ahol onnantól kezdve Alfeába, a bentlakásos tündériskolába jár. Emberszülei továbbra sem tudnak semmiről, azt hiszik, egy távoli bentlakásos (ember)iskolába jár egyszem lányuk. 

A tündérsuliban egy szobába kerül Terrával (a rajzflimben Flora), a földtündérrel, Musával, az elmetündérrel, Stellával, aki Eraklyon hercegnője, egyúttal a királynő lánya és fénytündér, valamint későbbi legjobb barátnőjével, Aishával, a víztündérrel. (Az eredetiben szereplő Tecna nem került be a sorozatba.)

Sky, a harcos, Bloom szerelmeForrás: Netflix

A mesében specialisták vannak, a Winx Sagában harcosok, s a szerelmi szálak is másképp alakulnak. Sky, aki a mesében fontos herceg, itt Stella pasija, akivel bár szakítottak, újra összejöttek, hogy később megint szakítsanak, s kialakuljon a Bloom és Sky közötti szerelmi viszony.

Az élőszereplős sorozatban is helyet kap Riven, csak másfelé kacsintgat, mint a rajzosban: nem Musa jön be neki, hanem Beatrix. 

Beatrix gyakorlatilag a mesebeli banyatrió, a Trix, azaz Icy, Darcy és Stormy egyszemélyben. A szép, ám gonosz tündér, aki folyton valami rosszaságon töri a fejét. Bloomnak is telebeszéli a fejét az igazi szüleiről és származásáról, bajba sodorja, sőt, kicsit gonosszá is teszi, aki emiatt sorozatos butaságokat követ el. 

Fontos szerepe van a sorozatban a tanári karnak is, Farah igazgatónőnek, Silva vívótanárnak – ő Sky nevelőapa-féléje is –, és Terra apja, a gyógyító kap nagyobb szerepet. 

És ne feledkezzünk meg a Perzseltekről se! Hogy kik ők? Ha megnézed a sorozatot, megtudod. :)

Ahogy az a Netflix tinisorozataira jellemző, kevésbé ismert, még egészen fiatal színészekkel indít. Nagyrészt jól megválogatva a szereplőket, csak épp az igazi főszereplőkért nehéz rajongani. Bloom idegesítő, hisztérikus, két hét tündérkedés után mindent tudó, pár hét béna gyakorolgatás után legerősebbé váló, ide-oda futkosó, mindenkinek kamuzó karakterének felépítése eleve nem sikerült túl jól, hiszen ő nem ilyen.

Empátiát, majd szeretetet akar érezni a néző (legalábbis belőlem az önmagát és igazi szüleit kereső tini ilyen érzéseket váltana ki normál eseteben), ehelyett folyamatosan miatta kell bosszankodni. A szubjektív véleményem, hogy a megformálására kiszemelt 23 éves színésznő sem volt a legjobb választás, de ezt biztosan sokan látják másképp, szóval maradjunk annyiban, hogy én nem bírom. 

Sky karaktere gyenge, mint a harmat, kissé bizonytalan, nagyon naiv srác képét mutatja, fogalmam nincs, miért rajong érte két nő is a sorozatban, a szép arc-szőke haj-kék szem nem lehet indok, de majd ezt is mindenki maga dönti el. 

Ezzel együtt a sorozat élvezhető, filmezőhármasunk másik két tagjának nagyon tetszett – tuti, az a baj, hogy én vagyok a legidősebb, nagyon nem tinédzser –, s már az is biztos, hogy jön a második évad, sőt, a harmadik is be van ígérve. 

Könnyed esti filmezéshez kiváló, nézzétek és írjátok meg a véleményeteket!