Az őszi fürdőzés felejthetetlen élménye dézsakádban

Újra divatba jött a dézsakád. Amellett, hogy rendszeres használata rendkívül egészséges és pozitívan hat a testünkre-lelkünkre, remek kikapcsolódást nyújt a családdal és a barátokkal. Ismerd meg a dézsázás jótékony hatásait és próbáld ki te is! 

Kezdődhet a fürdőzés?Forrás: Gáll Franciska

A dézsafürdő a klasszikus elegancia és a modern wellness ötvözete, ami már régen is megszokott látvány volt az udvarokon. Manapság egyre közkedveltebb, és egyre többen választják élményfürdőzésre a jakuzzi helyett. Nemcsak hogy olcsóbb, de a fenntartása is kedvezőbb, mint a pezsgőkádé. Amellett, hogy rendszeres használata rendkívül egészséges és pozitívan hat a testünkre-lelkünkre, remek kikapcsolódást nyújt a családdal és a barátokkal. Nincs is jobb, mint egy fárasztó nap után elmerülni a meleg vízben és relaxálni, de hogy még inkább fokozzuk az élvezeteket, a dézsa szélére tehetünk gyertyát, ételt, italt és hangszórót is, így minden készen áll a tökéletes estéhez!

Minden készen áll a tökéletes dézsázáshoz!Forrás: Gáll Franciska
TUDTAD?
A dézsakádat általában kültérre, udvarra telepítik, melyet télen és nyáron is kedvedre használhatsz. Felfűtése fával vagy szénnel történik, és már pár óra alatt elérheted az ideális hőmérsékletet, ami 34-36 celsius fok. Általában napi 15-30 perc fürdőzés javasolt.

Na és azt tudtad, hogy a dézsa vizét parajdi sóval fertőtlenítik?

Rendkívül sok jótékony hatása van, és ha télen is nagy mennyiséget szórsz a dézsába, akkor a vize nem fog befagyni. Különböző illóolajakat és illatosított fürdősókat is tehetsz a vízbe, ez segít ellazulni és még kellemesebbé teszi a fürdőzést. Rendszeres használatkor és a megfelelő tisztán tartás érdekében érdemes a vizet periódusonként kétszer leengedni és kicserélni. A dézsa fala minőségi fából készül, ezért ha olajjal vagy páccal vonod be, megóvod az időjárás viszontagságaitól.

Ismerd meg te is a dézsafürdő pozitív hatásait:

• tisztítja a tüdőt
• immunerősítő
• izomlazító
• javítja a mozgásszervi és reumatikus panaszokat
• méregtelenít és pörgeti az anyagcserét
• stresszoldó és nyugtató hatással van az idegrendszerre
• hámosítja a bőrt és gyógyítja a bőrproblémákat

Ha teheted, próbáld ki te is; ma már egyre több szálláshelyen és wellnessközpontban kínálják kikapcsolódásként a dézsafürdőt!

Imádok dézsázni!Forrás: Gáll Franciska