Évadértékelő: Loki Laufeyson ezer arca

A hazugságok és csínytevések isteneként ismertük meg, azonban saját sorozatából kiderült, hogy valójában semmit nem tudunk róla. Tom Hiddleston zseniális színészi tehetségét ismét megcsillogtatva úgy ismerhetjük meg a „sötét asgardi herceget" a TVA (Idővariációs Hatóság) fogságában, mint még soha.

Igazi érzelmi hullámvasúton érezhették magukat a nézők, miközben az első évad történéseit figyelték, néha olyannyira átélve komfort karakterük életét, hogy a TikTokon megosztva vallották be: már az első jelenet során úgy sírtak Lokival együtt, mint a gyerekek. És ekkor még nem tudhatták mi történik még...

„Tudok valamit, amit a gyerekek nem. A jó emberek sohasem igazán jók, ahogy a rosszak sem igazából azok"- közölte Loki Mobius ügynökkel, azaz Owen Wilsonnal a sorozat elején, miután bevallotta: nem szeret gonosz lenni.

A Disney +-os sorozat készítői igazán odafigyeltek arra, hogy fokozatosan építsék fel a hazugságok és csínytevések istenének jellemét, amellett, hogy a látványvilágról sem feledkeztek meg. Ez utóbbiban az időutazás adta lehetőség nagy segítség volt számukra.

Meglepetésekből persze nem volt hiány, hiszen már a történet elején kiderült, hogy akit Tom Hiddleston és Owen Wilson karakterének meg kell állítania, az igazából Loki több variánsa az időzónák keverékében.

Így ismerhettük meg Sylvie-t is, mint női Lokit Sophia Di Martino szerepében. De nem ő volt az egyetlen másolat a fifikás istenből, hiszen bemutatták nekünk kölyök Lokit, elnök Lokit, klasszik Lokit és alligátor Lokit is. Ráadásul ezzel a hasonmások száma nem ér véget, de nem akarunk mindent lespoilerezni, hiszen ez az a Marvel sorozat, amit minden szuperhősfilm-kedvelőnek meg kell egyszer néznie.

Összességében a hatrészes sorozat pótolta a hiányt minden Loki-rajongó számára, vagyis hősük megkapta a rivaldafényt, felfedte valódi erejét, és fény derült Asgard fiatalabb hercegének érzelmességére is. 

A széria tökéletes folytatása a WandaVisionnek ahhoz, hogy majd megértsük a 2022-ben megjelenő Doctor Strange 2. részét, melynek címe: Örület a multiverzumban.Hogy Tom Hiddleston története mikor és miként folytatódik, még kérdés, erről egyelőre nem szól a fáma. Mindenesetre az kiderült, hogy a Loki a Marvel sorozatok történetének legnézettebb szériája lett.

Vajon megdönti majd valami más?