Elstartolt a legújabb Marvel-sorozat, a Loki

A fél világ rá várt, mindenkit az érdekelt, hova tűnt el Loki, akit a Végtelen háborúban úgy tűnt, kiírtak a Marvel-moziuniverzumból (MCU), de aztán a Végjátékban azt láttuk, hogy meglépett a Tesseracttal, szóval nem volt mit tenni, reménykedtünk. Mostanáig. 

Hol is kezdjem? Talán ott, hogy boldogok azok a szerencsések, akiknek van Disney+ előfizetésük, mert övék a legújabb Marvel-sorozat első évadának első része.

Magyarországon még nem érhető el a Disney+, így többen érezzük most magunkat kevésbé szerencsésnek. E sorok írója sem makulátlanul boldog, de törekszik, és lesi a spoilermentes tartalmakat, itt-ott megjelenő videókat, részleteket, Marvel-posztokat, Disney-tweeteket, szóval nagyon igyekszik, hogy közelebb kerüljön a legszexibb antihőshöz, Lokihoz.

Amit tudni lehet, innen-onnan és a trailerekből is, hogy

Lokinak hála új idővonal jött létre, ezzel együtt egy teljesen új univerzum is, ahol - és épp ezért - működik a Time Variance Authority (TVA), vagyis az Idővariációs Hatóság, melynek feladata, hogy elkapja őt és végezzen is a kis trükkös istenséggel.Aki arrafelé nem is az, aki, nem tudja hozni a megszokott formáját: nem működnek a jól bejáratott cselek, a képességei is mehetnek a kukába, a köveiről nem is beszélve, s ha ez nem volna elég, még csak nem is Lokinak szólítják. Ebben az univerzumban ő Mr. Laufeyson.  

Még mielőtt az első évad első részében végleg búcsút intene a saját sorozatának, feltűnik a hatóság embere, aki megmenti Lokit a pusztulástól.  

Róla is sok mindent beszélnek, ami egyértelmű, hogy neki hála, Lokiból ügynök lesz. És hogy a szerepet Owen Wilson játssza. 

A Marvel Studios a Twitteren osztott meg néhány fotót az első részből, ami nem túl sok, de a semminél valamivel több. Természetesen a Disney+ is pontosan ugyanennyit adott a rajongóknak:

Bíízunk benne, hogy hamarabb ideér a csatona, mint ahogy ígérik. Két év múlva már nem biztos, hogy bárkit is érdekelni fog Loki és szuperhőstársainak a sorsa.