Szörnyella - Az ördög női alakot ölt

Még két nap, és láthatjuk a 101 kiskutya állatkínzó divatikonjának eredettörténetét a Disney élőszereplős mozifilmjében. 

Hogy kicsoda Szörnyella? Persze-persze, a 101 kiskutya főgonosza, aki dalmatákat raboltat el, hogy a szőrükből divatos bundákat készíttessen magának. De hogyan jutott idáig? Mindig gonosz volt, vagy csak az élet tette azzá? 

A legjobb, ha ő maga mondja el:

Ki vagyok? Egy született lángész, velejéig romlott és egy hangyányit bolond. Szörnyella vagyok. - vallja magáról Estella, aki nyilván kezdte valahol. Az utcán. Csavarogva. Tolvajokkal barátkozva. Ördögi tervet kieszelve. A 70-es évek Londonjában, a punk-rock forradalom kellős közepén.

Estella okos, kreatív, a divathoz kimondottan jó érzéke van, így aztán nem csoda, ha felkelti a divatlegenda, von Hellman bárónő figyelmét, akivel mindjárt munkakapcsolatba is lépnek. Ám régóta tudjuk, hogy "két dudás nem fér el egy csárdában", úgyhogy viszonylag hamar össze is balhéznak, Estellából kitör az ördög - sőt, szinte azzá is válik -, s már meg is van a baj. Megszületik Szörnyella.

A Disney mozija "a nyár egyik legnagyobb meglepetése" cím várományosa, bár a kritikusok nem tartják gyerekfilmnek, de legalábbis határesetnek mondják.

Szörnyella (Cruella) szerepében Emma StoneForrás: Walt Disney Pictures

Szörnyella szerepében Emma Stone-t láthatjuk, ami már önmagában is sok mindenre garancia, de ha azt is elmondom, hogy a bárónőt a kétszeres Oscar-díjas Emma Thompson alakítja...

Forrás: Collection ChristopheL via AFP/© Walt Disney Pictures - Gunn Films - Marc Platt Productions - TSG Entertainment/Walt Disney Pictures - Gunn Film

Tudom, mit gondolsz, én is azt lesem, hogy hova és mikorra vegyem meg a mozijegyem.

A hazai bemutató június 10-én lesz, tehát már csak kettőt kell aludnunk. Addig is kedvcsinálónak itt van a két magyar nyelvű trailer. 

Jó szórakozást!