Reality - Mi a valóság?

"Az élet egy átkozott kiszavazó show" - állapítja meg a szerző, M.P. az egyik zsengéjében. De mi köze a valóságnak a valóságshow-hoz? Járjunk utána!

A kukkolást nem a kereskedelmi televízió találta fel. Azelőtt is mindenhol pont ott voltak a kíváncsiskodó szemek, ahol nem kellett volna. A tévéműsorok előtt például a legkényelmesebb lehetőség az ablak volt.

Vártuk, hogy legyen valami. Valaki balhézzon, vagy üvöltözzön, de a legjobb volna, ha épp a ház előtt derülne ki a sétálgató, szerelmespárról, hogy nem csak ketten vannak a kapcsolatukban. Az nagyjából negyed óra izgalom! Utána rögtön lehet hívni valakit és hüledezni, hogy mik vannak.

 

Stacey Gabrielle Koenitz Rozells fotója a Pexels oldaláról

Ha valaki a mai műsorok morbidságán háborog, szerencsésnek mondhatja magát, amiért nem egy olyan korban élt, ahol a nyilvános kivégzés a város főterén zajlott közönség előtt.

Eredetileg a cirkusz sem a komoly akrobatákról és művészekről szólt. Összegyűlt egy csapat furcsa ember és őket lehetett nézni. Ismerős, nem?!
Végre büntetlenül bámulhatták a szakállas nőt, a félelmetes izomzatú súlyemelőt, vagy a bikinis lányokat. A bohócról már nem is szólva! Hát semmi sem változott? 

Ha egy népet meg akarsz ismerni, nézd meg, mit sugároznak főműsoridőben arrafelé!  

A modern valóságshow szituációkat teremt, melyekben a szereplők bizonyos módon fognak viselkedni. Erre mondják, hogy "meg van rendezve". Ez csak részben igaz. A válaszadás lehetőségét tehát előteremtik, de minden más természetesen jön. 

A tartalomgyártók, influencerek már saját magukból is reality show-t csinálnak. Felismerték az igényt és készségesen állnak rendelkezésre. Vlogokkal, live-okkal már szinte mindenféle figurát megtalálunk az online térben. Sőt az internet térhódításával a korábban csak televízióra gyártott adások saját YouTube csatornát kapnak.

Úgy tűnik, ténylegesen a kereslet határozza meg a kínálatot! Keeping up!