Kevin Spacey megkapta első filmszerepét a zaklatási botrányok kirobbanása óta

Miután 2017-ben többen is megvádolták szexuális zaklatással, a színész gyakorlatilag nemkívánatos személlyé avanzsálódott filmes berkekben, de úgy tűnik, most fordulhat a kocka.

Kevin SpaceyForrás: AFP/Angela Weiss

A Netflix a kellemetlen helyzet kialakulásának köszönhetően 2017. október 30-án bejelentette, hogy a sztár akkori legjelentőségteljesebb projektje, a Kártyavár című sorozat a hatodik évaddal véget ér. Spacey-t egyszerűen kiírták a sorozatból, az utolsó évadban már nem játszhatott. A színész ellen felhozott vádakat ugyan 2019-ben ejtették, ám ettől függetlenül azóta nem kapott semmilyen filmes szerepet. Bár Spacey pár éve próbált visszaférkőzni a közvélemény kegyeibe különböző imázsformáló Youtube-videók által, úgy tűnik, az enyhülés mostanáig váratott magára.

Franco Nero színész, producer, rendező és forgatókönyvíró az ABC newsnak újságolta el, hogy felkérte kollégáját egy különleges együttműködésre, és alig várja, hogy belevessék magukat a forgatási munkálatokba.

L'uomo Che Disegnò Dio című alacsony költségvetésű független film egy vak művész történetét meséli el, aki hallására támaszkodva tökéletes portrékat alkot modelljeiről. Spacey egyelőre nem kapott túl komoly szerepet: rövid ideig rendőrnyomozóként láthatjuk őt viszont, míg a központi karaktert maga Nero alakítja.