Hawaii szörföseit kukkolom

Egyszer egy blogger barátnőm, aki Las Vegasban él - persze nem bloggerkedésből, hanem webprogramozásból - kitalálta, hogy nyaraljunk Hawaiin, mert ő utánanézett, hogy ha hazajönne, és a Balcsin pihenne, többet fizetne a szállás-étkezésre, mintha valahol Hawaiin lógatná a lábát két hétig. De az még hagyján, számításai szerint én is jobban járok a repjeggyel együtt is, mintha a magyar tenger déli partján tölteném el ezt az időt. 

Osztottunk-szoroztunk, mindent jól megbeszéltünk, de a vége az lett, hogy egyéb okok miatt mégsem jött össze a nyaralás, legalábbis nekem. Pedig Waimea Bay & Beach (is) egy csodahely(nek tűnik). 

Waimea Bay & BeachPhoto by Michael Pfister on Unsplash

Nem mondom, hogy nem bánom, mert gyanítom, ember nem él a Földön, aki ne akarna Hawaiin nyaralni, de ami késik nem múlik, nem beszélve a modern technológiáról, ami azért ad némi kukkolási lehetőséget. A webcamek korában már nincs olyan hely, ahova ne tudnánk benézni, ha nagyon akarunk. 

Photo by Jeremy Bishop on Unsplash

Mivel szörfözni Hawaiin idén sem fogok, úgy döntöttem, munka közben, a háttérből figyelem azokat, akiknek ez megadatott. Mondanám, hogy egyik férfi szebb, mint a másik, de annyira sajna nem zoomol a kamera, hogy erről érdemben nyilatkozni tudjak, de legalább ügyesek, ezt bátran merem állítani. 

Az élményem meg is osztom veletek, hátha ti is rákattantok a szörfös webkamerákra. :)

Ma brutál hullámok vannak - legalábbis magyar léptékkel nézve -, így aztán a látvány is sokkal izgalmasabb. Azt kétlem, hogy a világ leghírhedtebb szörfözőhelyén próbálkoznék első körben, de nézni mindig a leglátványosabbat szereti az ember.

Szerintem első próbálkozáshoz Waimea Bay & Beach is sok(k) lenne, de próba szerencse. Igazából nem is lenne első, hiszen Balatonkenesén kétszer is próbálkoztam vele, bár az a vitorlás verzió, a windsurf volt, ami egy újabb Makó-Jeruzsálem távolság, de legalább a szörf szó benne van. És az sem könnyű!

Waikikin is lehet bámészkodni, ha az jön be jobban, bár szerintem ez távolabbi képet mutat, még zoomolni nem láttam ezt a kamerát, ami persze nem jelenti azt, hogy nem is szokott, simán lehet, hogy csak én vagyok türelmetlen. 

És ha némi meditációs rásegítésre van szükséged, s úgy érzed, ehhez egy elképesztően gyönyörű vízesés látványa és hangjai a legalkalmasabbak, arra is van megoldás. Én időnként jógához kapcsolom be, háttérnek, minimum hangerőn. 

 
Jó szórakozást kívánok minden hozzám hasonlóan elvetemült kukkolónak! És remélem, hogy idén nyáron minél többen eljutunk, ha nem is Hawaiira, de távolabb, mint a helyi park. :)