Virágvadászatra fel: Sziget a betondzsungelben

"Biztos furalesz, de szeretek a betondzsungelben lakni. Bandázni a haverokkal a játszótéren, esti nagy 'csitcsetek', nincs bajom vele. De azért megakad a szemem azon, ami hoz valami szépet, jót ebben a kőtáborban" - írta nekünk Luca, igaz, akkor nem sejtettük, hogy milyen jó kis történet kerekedik ki a Virágvadászatra fel! küldött fotóiból.

Sziasztok!

(...) A lényeg, hogy én nem álmodozok folyton kertesházról, bár anya azt mondta, a lakásban nem tarthatok állatot csak akváriumban, így egyszer gyúrnom kell a házra, ha már nem bírom kutya nélkül. Három lépcsőházból, de egész jó társaságunk van, a romhalmaz kosárpályán nagyokat meccselünk, a játszótér melletti padokon zenét hallgatunk, világot váltunk meg, nem unatkozunk. 

A főbejárat mellett sövények vannak, vagy kis tuják, nekem aztán mindegy, valami zöld bokrok. Néha, amikor jövök haza, látom, hogy gyomlálgat ott a néni az elsőről. Köszönök, aztán annyi.

Forrás: Luca

Soha nem néztem meg eddig, hogy mit molyol ott. És ami a legdurvább, azt sem tudom, hogy hivják. Az elsőt is csak azért, mert egyszer segítettem felvinni a bevásárlószatyrát. Eszembe sme jutott megnézni a nevüket az ajtón. 

Valamelyik nap viszont valahogy úgy fordultam a bejáratnál, hogy megakadt a perifériámban valami színes. Kis, tervezett virágoskert. Mindennek volt helye, színenként külön. Úgy leakadtam ott, hogy percekig csak néztem a virágokat. Valahogy ellágyultam, vagy jóérzés töltött el, mindegy is, bambultam egy ideig. 

Forrás: Luca

Eszembe jutott a néni. Vicces, de így többet láttam belőle, mint ameddig hittem. Még a mosolya is előtűnt, ahogy visszaköszön. Szép nő lehetett. Nem tudom a nevét, ez volt a következő gondolatom. Olyan fura érzésem lett. Varázsol ide nekünk egy kis virágszigetet a betondzsungelbe, s azt sem tudom, hogy hívják. Ez ciki. Nem mondom, hogy bekopogok, de ott kezdem, hogy megnézem a nevüket. Aztán holnap, ha itt találom, bemutatkozok. Ennyi jár neki!

Forrás: Luca

Kedves Luca!

Úgy gondoljuk, hogy tulajdonképpen mindegy, hol lakunk, csak jól és otthon érezzük ott magunkat, így nem találtuk furának a bevezetődet! Köszönjük ezt szuper sztorit, reméljük, azóta lett neve a néninek, tényleg jár neki ennyi :-)

Forrás: Luca

Továbbra is várjuk a leveleiteket, fotóitokat az info@thatslife.hu címre, júniusban újabb vadáaszatot hírdetünk, de a lényeg nem változik:

Vegyük észre a szépséget bárhol, bármiben!