Virágvadászatra fel: Juanita, a csodakaktusz

Ez a történet egy kis kaktusztról szól, amelyik úgy döntött, hogy leckét ad az embernek túlélésből, újjszászületésből. Sziruposnak tűnik, de mi úgy gondoljuk, hogy mindezekben a szeretetnek és a gondoskodásnak is szerepe lehet. Virágvadászatra fel! elnevezésű játékunkban nem csak a virágok egyre szebbek, hanem a történetek is. Meséljetek, mi várjuk!

"Sziasztok!

Kezdem azzal, hogy imádom a katuszokat. Sokan azt mondják, hogy elszívják a pozitív energiákat, meg aki szereti a kaktuszokat, az maga is tüskés, de szerintem ez nem igaz. Ismerek olyat, akinek a liliom a kedvence, mégis tüskésebb, mint a sündisznó. 

Juanita, ekkor még kukackaktuszForrás: Ildi

Tavalyelőtt télen kaptam ajándékba ezt a kis kukackaktuszt. Elolvadtam tőle, annyira szép volt. Egy mexikói lányt láttam benne, ezért elneveztem Juanitának. Minden nap beszéltem hozzá, nem kell nevetni, volt, hogy énekelgettem is neki. Napok múlva megjelent rajta egy virág, s utána egy újabb. Táncoltam örömömben, de tényleg. 

JuanitaForrás: Ildi

Aztán átültettem. Bár ne tettem volna. Pedig mindent szakszerűen csináltam, mégis elkezdett bebarnulni, és szép lassan elszáradt. Az én szívem viszont repedezett. Juanitát képtelenség volt kidobni! Bárhogy nézett is ki, én csak a gyönyörű virágait láttam magam előtt.

Hónapokig őrizgettem, aztán betettem egy dobozba, gondoltam, valamikor lelakkozom, s így örökre megmarad nekem. Nyár végén kinyitottam a dobozt és elakadt a lélegzetem...

Juanita, a csodakaktuszForrás: Ildi

Juanita még mindig barna és száradt volt, de kis zöld fiókák jelentek meg rajta. 

Ha a virágzásánál azt írtam, hogy táncoltam, ne tudjátok meg, mit rendeztem akkor! Milyen kár, hogy a kaktuszt nem lehet simogatni! Legszívesebben megöleltem volna. Így csak mesélni tudtam neki és szemmel simogatni. Mekkora túlélő, imádom! Méghogy kukac! Nekem azóta Juanita, a csodakaktusz!

Kedves Ildi! A történeted is csodás, köszönjük! Nem akarunk ömlengős tanulságokat levonni, nincs is rá szükség, de úgy érezzük, Juanitát, mindamellett, hogy valóban nagy túlélő, és megmutatta, hogy semmiről sem szabad egyből lemondani, a te szereteted keltette életre!

Továbbra is várjuk a fotóitokat, történeteiteket az info@thatslife.hu címre, és ne feledjétek, a legújabb jelszó:

Csodák igenis vannak!