Virágvadászat és kirándulás: Kökény a Róka-hegyi kőfejtőnél

Tomi úgy tervezte, hogy küld egy fotót a Róka-hegyi kőfejtő kökényeiről a Virágvadászatra fel! játékunkba, de aztán eszébe jutott, hogy kiránduláshoz is ad tippeket. 

Hali,

Tetszik a játékotok, már régebben akartam küldeni fotókat, csak eddig nem volt érkezésem. A napokban dagonyáztunk egyet a haverokkal a Róka-hegyi kőfejtőnél, ahol már javában virágzik a kökény. Mondjuk, arra most is élesebben emlékszem, hogy alig bírtam lemosni a cipőmről az agyagot.

Forrás: Tomi

Nehogy azt higgyétek, hogy tudtam, milyen bokor virágzik! Szerencsére Áron barátom nagy app-guru, ő mondta, hogy van ez a PlantNet nevű cucc, óriási, a végén azt hittem, hogy botanikus vagyok! 

Lusta túrázóknak kiváló a kőfejtő, mert egy kis kapaszkodással olyan kilátást kapsz, mintha hegyeket másztál volna.

Róka-hegyi kőfejtőForrás: Tomi

A térképen azt írja Üröm, biztos így van, de nekem az volt az érzésem, hogy még bőven Budán vagyunk. Na mindegy, GPS alapján könnyen belőhetitek az útvonalat HÉV-vel, kocsival.

Van tűzrakóhely is, ha nem olyan esős, sáros időt fogtok ki, mint mi, jót lehet piknikezni.

Forrás: Tomi

A kiáltóig alig kell mászni, de ha a csúcsról akarsz szétnézni, akkor egy kis emelkedőt azért vállalj be. Van falépcső, kicsit meredek, de ez is egy perc kb. A barlang is jópofa, kicsi, de látványos.

Közel van, nem kell előtte kondizni, jó buli, ajánlom mindenkinek!

Kedves, Tomi! Mi is voltunk a Róka-hegyi kőfejtőnél, és igazad van, kis idő, meg erőbefektetéssel szuper program! Köszi a fotókat és az ajánlást is!

Továbbra is várjuk a fotóitokat az info@thatslife.hu címre, és ezúttal a jelszó:

Kirándulásra fel! (de azért a fotókról se feledkezzetek meg :-)