Harmincmillió fölötti magyar dalok

Azzal most egyáltalán nem foglalkozunk, hogy Luis Fonsi Földet is megrázó dala, a Despacito, 7 milliárd megtekintés fölött jár, vagy hogy PSY a Gangnam Style-al átsuhant a 4 milliárdon, Shakira pedig a Waka Wakával súrolja a 3 milliárdot. Persze, kicsit sajnáljuk, hogy a Queen a Bohemian Rhapsody-val tudott csak átbújni a bűvös 1 milliárdon, a Metallica klasszikusa, a Nothing Else Mathers pedig el sem érte. Nem fanyalgunk, a magyar milliomosainkra koncentrálunk...

Ha egy kicsit figyelmesebben kutakodunk a legnagyobb zenei megosztón, és csak az igazán izmos milliókra fókuszálunk, nagyon hamar feltűnik, hogy bandázzon épp bárkivel, de Majoros Péter, azaz Majka, visszatérő vendég a 10-20-50 milliós nézettségű dalok tekintetében. Nem mélyültünk el a végletekig, de nem tévedünk nagyot, ha azt mondjuk, ő az abszolút kedvenc a magyar előadók közül (szigorúan a YouTube-dalok megtekintése alapján).

A toplista elején az a dal áll, amelyikbe szerencsére sem az előadók (Majka/Curtis/BLR), sem a 67 millió néző nem halt bele... 

A Curtis-szal és Király Viktorral összehozott Füttyös (nem mellesleg zseniális alkotás) 55,5 milliónál jár. Amúgy, itt a kommenteket is érdemes átfutni, sok gyöngyszem akad. A kedvencünk: "Király Viktor szerintem most látott először panelt életében, de a hangja tuti."

Majkával amúgy az is jól jár, aki parodizálja, az Irigy Hónaljmirigy és a Pamkutya is bőven túllőtt a 10 millión vele, de azért az eredeti az igazi, hiszen Majkának 30 millió fölötti zenéből is több van.

A Follow The Flow tagjai sem panaszkodhatnak, pont azzal a dallal hasítottak nagyot, amelyikről azt hitték, hogy Nem tudja senki. Épp csak leálltak 60 millió előtt, de ettől még fülbemászó zenéjük örökre beírta magát a magyar zenei történelemkönyvekbe.

Akárcsak a Halott Pénz, amelynek jó szimata volt, hiszen előre érezte, hogy Valami van a levegőben, s ez ebben a formában 35,6 millió nézőt jelentett, viszont ezt még überelni is lehetett egy hangos jajkiáltással, ami 36 millió után kicsivel állt meg.

Erre a fájdalomra nem gyógyír és válasz a Punnany Massif legnézettebb számának egyik jól ismert sora: "Úgysem élhettünk örökké", de 48,6 millióan már tudják, hogy a jelszó: Élvezd!

Ugyancsak helyet kér magának a maga 47,6 milliós megtekintésével az Ismerős Arcok, akiket a focidrukkerek emeltek óriási magasságokba. Hová lennénk nélkülük?!

Az utóbbi időben egyre nagyobb lendülettel száguldó Bagossy Brothers Company egyelőre csak az Olyan Ő-vel lépett a 30 millió fölöttiek táborába (36,5), de tízen felüliük már van. 

A Kowalsky meg a Vega őszinte "szóáradatát" 36 millióan hitték el, és kísérték őket Egy világon át.

Rácz GergőMostantól 34 millió néző előtt mosakodik a botlása miatt Orsovai Reninek. Azért ekkora publikum előtt kirúgni azt a szerencsétlent, pedig elmondta, hogy levadászták, nem tehet róla...

Ki ne maradjon a 30 milliós táborból a Wellhello meglepő és mulatságos száma, az Apu vedd meg, ami a sikerét tekintve "alacsony", 32,6 milliós nézettségnél húzott kéziféket. 

És zárjuk a sort egy hölggyel, aki igencsak népes nézőtábort tudhat maga mögött. Opitz Barbi, ha felkiált, hogy Végem van!, 31 millióan szeretnék "megvigasztalni".

 Mivel a 10-20 milliós lista is tartogat drágaköveket, legközelebb azokkal jelentkezünk!