Billie Eilish: Egy kicsit homályos a világ

Valószínűleg mindenki életében van vagy vannak olyan előadók, színészek vagy egyéb hírességek, akiket nem ért. A világ zenei rajongói között sokan éreznek így Billie Eilish-sal kapcsolatban is. Pontosan látják miért is uralja szinte egyedülálló módon a pop világát, de az elméjük leghátsó zugában ennek ellenére folyamatosan villog a miért felirat. Ennek a megértésében lehet segítségükre az Apple TV-re készült egész estés dokumentumfilm, de a megtekintés után sem biztos, hogy kijjebb kerülnek a vízből.

Forrás: MTI/EPA/David Swanson

Billie Eilish nevével 2016-ban találkozhattak az újdonságokra fogékony zenerajongók, amikor SoundCloudon megjelent az Ocean Eyes című dala, amelyet testvérével, Finneas-szal, együtt szerzett. A mű azonnal óriási siker lett a fiatalok körében, majd ezt követte több kislemez, és végül egy stúdióalbum 2018-ban. Azóta is megállíthatatlanul tör felfelé a zeneiparban, amelyet semmi sem jelez jobban, mint az, hogy 20 évesen már öt Grammy-díj büszke tulajdonosa.

Ezért is volt fontos vállalkozás az Apple részéről, hogy készít egy egész estés dokumentumfilmet, amely pont a befutásának és az első nagylemezének megjelenését mutatja be. A film lineárisan halad végig a Billie által elért sikereken, miközben árnyalja annak másik oldalát is. A 18 éves lányt, aki küzd a szerelméért, aki megszerzi a jogosítványát, aki egyensúlyozik a realitás és a felfoghatatlan siker között. 

Ha kíváncsi vagy a trailerre és a többi izgalmas részletre, csekkold az UniLife cikkét!