Nyugtató tengeri akváriumot mindenkinek!

Manapság nagy divat a tengeri akvárium, ami a szépsége mellett állítólag az idegrendszert is nyugtatja. Ám nem olcsó mulatság, s nem is mindenki tudja elhelyezni a lakásában. Én sem. Pedig hogy szeretnék!

Nagyapámnak nyugdíjas korában a virágai mellett az akváriuma lett a kedvenc hobbija. Nem volt nagy, egy közepes gömb alakú üveg, tele kicsi halakkal. Sok időt töltöttem a nagyszüleimmel, szerettem a halak gondozását, az akváriumtisztítást, etetést. Néha elmentünk a „halashoz", s új példányokat vettünk, választhattam, s onnantól az az én halam volt.

Nosztalgiával gondolok vissza gyerekkorom aranyhalaira és a szivárványos guppikra, de a szívem mélyén tengeri akváriumra vágyom. Mondják, hogy szegény ember vízzel főz, nos, a tengeri akváriumra is megtaláltam az átmeneti, webkamerás megoldást, hála a folyamatos technikai fejlődésnek. Nem kell hozzá más, csak egy internetképes, nagy képernyős tévé, s akár egész nap úszkálhatnak a kijelzőn a halak. Ha már a tévécsatornák műsorainak zöme nézhetetlen.

Mutatom a kedvenceimet, elsőként az abszolút favoritot. A színvilága, változatossága fogott meg, s bár zenét nem adnak hozzá, nem is hiányzik, bőven elég a természet hangja.

De úszkálhatnak a lépernyődön medúzák is, hozzájuk nyugtató zene is jár.

Florida kristálytiszta vizeiben úszkáló, a tengeritehenek rendjébe tartozó lamantinokat, más néven manátuszokat figyelhetsz meg a halak között úszkálva, ha ennek a webkamerának az élő képét állítod be magadnak akár a monitorra, akár a tévéképernyőre.

 

Ha pedig nem láttad tegnapi delfines videónkat, ma mindenképpen nézd meg! Egy kedves olvasónk búvárkodás közben delfinekkel találkozott, levideózta őket és elküldte nekünk. Ne hagyd ki! :)