12 centis molylepkével fotózkodtak az építőmunkások

Azt már megszokhattuk, hogy Ausztrália vadregényes tájairól rendre a legextrémebb teremtmények kerülnek elő, de ez a termetes molylepke még arrafelé is kuriózumnak számít.

A farontólepkék családjába tartozó példány, amely Endoxyla cinereus latin néven fut és repül, de méreteiből kifolyólag azt igen nehézkesen teszi, egy queenslandi iskolai építkezést tisztelt meg jelenlétével.

Meagan Steward, az esőerdő peremén fekvő Mount Cotton State School igazgatója elárulta, hogy az épület elhelyezkedésének köszönhetően rendszeresen találkoznak koalákkal, wallabykkal, talegallatyúkokkal, kacsákkal, kígyókkal, hangyászsünökkel, levelibékákkal, oposszumokkal, csirkékkel és teknősökkel, de ehhez az impozáns lepkefajhoz még nem volt szerencséjük élőben.

A kép nem csal, egy nőstény Endoxyla cinereus szárnyfesztávolsága elérheti a 25 centimétert, súlya pedig akár 30 grammra is rúghat. Az egyik kommentelő viccesen meg is jegyezte, hogy a fotót elnézve először azt hitte, egy Airbus reklám jött vele szembe.

A termetes rovart a fotók elkészítése után visszaengedték a szabadba, de az biztos, hogy a gyerekek és a tanárok jó ideig emlegetik majd a különös látogatót.