Hivatalos: 2021-ben sem lesz Sziget Fesztivál

Idén másodszorra marad el Európa egyik legnagyobb könnyűzenei és kulturális rendezvénye a kiszámíthatatlan járványhelyzet miatt.

Sziget Fesztivál 2019 08.11. 5. napFotó: sziget.hu/Rockstar Photographers

Sajnos lejárt az idő, döntenünk kellett az idei Szigetről. Szomorú szívvel, de felmérve a felelősségünket, látva a bizonytalanságok sokaságát, akár az utazás, a szállások, a vendéglátás és a védettségi igazolások hazai és nemzetközi szerepe terén, arra az elhatározásra jutottunk, hogy mostantól inkább a jövő évi Szigetre készülünk.

- olvasható Kádár Tamás főszervező közleményében, mely 2021. május 6-án jutott el az MTI-hez.

A fesztiválszervezők próbálják tartani a lelket a szórakozni vágyó Szitizenekben, egy Facebook-post keretében biztosították őket arról, hogy a visszatérés nagyot szól majd.

"Kedves Szitizenek,

Mindenekelőtt: nagyon hiányoztok!
Ahogy bizonyára ti is látjátok, a globális vírushelyzet kiszámíthatatlan terepre sodorta a tömegrendezvényeket és a teljes fesztiválipart.

Mi, a Sziget szervezői, hisszük, hogy közös felelősségünk együttműködően, mindenki biztonságára törekedve átvészelni ezt a megterhelő időszakot, ezért a fellépőink, szervező és megvalósító csapatunk, valamint a TI biztonságotok érdekében az idei szezont még elengedve, 2022 nyarán fog újult erővel visszatérni a fesztivál.

De nem akármilyen visszatérésről beszélünk - új élmények és egy olyan lineup, ami garantáltan emlékezetessé teszi majd a nyarat!

Ha 2020-as Sziget jeggyel rendelkeztek és szeretnétek részesei lenni a 2022. évi fesztiválnak, semmit nem kell tennetek - 2020-ra szóló jegyetek automatikusan érvényes lesz 2022-re. Hűségeteket emellett Ajándék Kredittel is jutalmazzuk!

A jegybirtokosokat érintő további részletekről pedig emailben küldtünk tájékoztatást.
Tartsatok ki! Mi is kitartunk... és nemsokára újra együtt ünnepelhetünk a Szabadság Szigetén!

Már alig várjuk.
- A Sziget csapata"