Madonna megint beül a rendezői székbe

A popzene koronázatlan királynője korábban is rendezett már filmet, és színésznőként is megmutatta a tehetségét. Most azonban valami egészen újba kezdett bele.

Madonna elérkezettnek látta az időt, hogy film készüljön az életéről. Kétségkívül a Bohém rapszódia és a Rocketman zenés életrajzi filmek adták számára az ötletet, ám a saját történetét ő szeretné megosztani a nézőkkel.

A tervezett produkciót az Universal Pictures készíti, és egyelőre a nagy hír bejelentésénél többet nem árultak el. Madonna tavaly ősszel annyit mondott, hogy ő fogja írni és rendezni is a filmet. A hangsúly természetesen a zenén lesz, mert ez tartotta életben és ez volt az, ami előre vitte. Be fogja mutatni, hogy művészként hogyan küzdött a céljaiért, és miképpen próbált megmaradni a férfiak uralta világban.

Természetesen a magánéletébe is enged majd bepillantást, sőt, részletesebben kitér a nagy port kavaró Like A Prayer videóklippre is.

Az 1996-os bemutatása után világszerte nagy sikert aratott Evita forgatásán szerzett tapasztalatait sem fogja kihagyni. A filmmusicalben Madonna az argentin elnök feleségét, Eva Peront alakította, akit hazájában a szívek királynőjének is neveztek. Az énekesnő szívbemarkolóan mutatta be az egykor szegénysorból induló nő életét, aki bátorsága, belső kisugárzása és empátiája révén lopta be magát az emberek szívébe.

A mozifilm több Golden Globe-díjat kapott, és a legjobb eredeti filmdal kategóriában, a You Must Love Me című dallal Oscar-díjat is nyert. Az Evita másik közönségkedvenc slágere a Don't Cry for Me, Argentina lett. Mindkettőt Madonna énekelte. A produkciót részben Buenos Aires-ben, részben Budapesten forgatták. A musical egyik producere Andy Vajna volt.

Madonna ezután is többször próbálkozott a filmezéssel. Szerepelt A második legjobb dolog című vígjátékban, később a Die Another Day című James Bond filmben kapott egy epizódszerepet. 2008-ban új arcát mutatta meg, elkészítette élete első dokumentumfilmjét Malawi AIDS-árvái Madonna szemével címmel, amelyben élethűen mutatta be a malawi-i emberek sanyarú életkörülményeit.

Az énekesnő a rendezést is kipróbálta. 2008-ban a Mocsok és bölcsesség című vígjátéka megosztotta a nézőket, kapott hideget-meleget. Ám Madonánnak ez nem szegte kedvét, három évvel később  W.E. címmel VIII. Edward brit király és Wallis Simpson szerelemi viszonyát filmesítette meg. A rendezés a kritikusok szerint ezúttal is megbukott.

A 62 éves énekesnő otthonosan mozog a filmes világban, igaz változó sikerekkel. A kudarcok dacára most mégis magabiztosan fogott bele az önmagáról szóló életrajzi film készítésébe.