A filmsztár, aki basszusgitárosnak sem utolsó

A Mátrix trilógia és a John Wick filmek sztárja egy szupermarketben döntötte el, hogy a zenészként is kipróbálja magát. 

John Wick 2Forrás: Freeman Film

Keanu Reeves más, mint a legtöbb hollywoodi filmcsillag. A világhírnév megszerzése és számtalan mozisiker után is megőrizte szerénységét, és visszafogott, egyszerű életet él. Hatalmas vagyona ellenére sokáig saját házat sem vásárolt magának, és ha teheti, tömegközlekedéssel utazik.

Keanu Reeves az életen mereng miközben pizzát eszikForrás: Twitter/keanu doing things

Filmes karrierje már felfelé ívelt, amikor belevetette magát a könnyűzene világába. A döntést gyorsan hozta meg. Egy szupermarketben találkozott Robert Mailhouse dobossal, és együtt határozták el, hogy zenekart alapítanak. 1991-ben meg is alakult a Dogstar rockegyüttes.

A színész a banda fő vokalistája és basszusgitárosa lett. Egy garázsban kezdték a közös zenélését, ám az újabb és újabb dalok megszületése után kitalálták, hogy nagyobb közönség előtt is megmutatják magukat.

Nemcsak az Egyesült Államokban koncerteztek, hanem felléptek Japánban, Ausztráliában, Indiában, és ott voltak 1999-ben az angol Glastonbury Fesztiválon is. Bon Jovi '95-ös turnéján többször is megjelentek a színpadon, még ugyanebben az évben a hollywood-i Palladiumban David Bowie koncertshowját nyitották meg.

A Dogstar fennállása során két albumot is kiadott. Az első az Our Little Visionary 1996-ban debütált, a második és egyben utolsó, a Happy Ending négy évvel később. Az együttes pedig már 2001-ben feloszlott.

A közös zenélésnek az vetett véget, hogy a zenekar tagjai egyéb munkájukkal és elfoglaltságukkal már nem tudták összeegyeztetni a folyamatos koncertezést.

Keanu Revees ezután csak a filmezésre koncentrált, ám hobbiként manapság is szokott zenélni Saját elmondása szerint szereti a basszusgitár hangját, és örömöt okoz neki, amikor megpendítheti a húrokat és együtt játszik a barátaival.