Én vagyok az apád!" - A mondat, ami nem szerepelt a forgatókönyben

Májusban árverezik el az első Star Wars-trilógiában Darth Vadert alakító David Prowse A birodalom visszavághoz készült forgatókönyvpéldányát, melyből titkokra derült fény. 

A tavaly elhunyt színész forgatókönyvéből derült ki, hogy a történet egy fontos részét még a szereplők elől is eltitkolták.

David Prowse (Darth Vader)Forrás: NurPhoto via AFP/Oscar Gonzalez/NurPhoto/Oscar Gonzalez

David Prowse játszotta a sötét nagyurat a Star Wars-trilógiában, ám a karakter hangját James Earl Jones adta a szerephez, így a híres Luke Skywalkerhez intézett mondat is az ő szájából hangzott el:

Én vagyok az apád.Prowse forgatókönyvében ehelyett azt írták:

Luke, mi leszünk a leghatalmasabbak a galaxisban. Mindent megkaphatsz, amit csak akartál...ne ellenkezz...ez a sorsod. 

Hogy miért alakult ez így?  Mert az alkotók attól féltek, kiszivárog, hogy ki Luke Skywalker apja, ezért biztos ami biztos, a szereplők elől is eltitkolták, azaz  csak 3-4 szereplő tudhatott róla.

Az már csak a hab a tortán, hogy David Prowse a Star Wars: IV. rész - Egy új remény felvételekor nem is tudott róla, hogy James Earl Jones hangján fog megszólalni, állítólag nagyon meglepődött, mikor később ezzel szembesült. A "hangcserére" azért volt szükség, mert a brit színész kiejtése nem passzolt a film stílusához.

James Earl Jones (2014)Forrás: AFP/Don Emmert

A színész forgatókönyvpéldányának minden lapján szerepel a Vader felirat, és körülbelül 2500-4000 fontra (1-1,7 millió forintra) becsülik az értékét. Az árverést május 4-én, a Star Wars-napon tartják,már csak azért is, mert a dátum angolul (May the fourth) a Star Wars híres mondását idézi:

May the force be with you - Az erő legyen veled

 

Forrás: MTI