A Die Hard filmek sztárja majdnem énekes lett

Bruce Willis számára az első Die Hard mozifilm hozta meg a fényes hollywoodi karriert. Ő lett az ikonikus John McClane, a találékony New York-i rendőr, aki lehengerlő akciójelenetekben száll szembe a rossz fiúkkal. A Die Hard annyira sikeres volt, hogy az első rész után még négy folytatás készült belőle. A legutóbbi 2013-ban.

Forrás: AFP

A színész ezzel párhuzamosan olyan filmekben játszott, mint a 12 majom, Az ötödik elem, A Kód neve: Merkúr, a Hasonmás vagy a ma már klasszikusnak számító Bérgyilkos a szomszédom című maffia-komédia.

Bruce Willis a filmes munkái előtt még zenei karrierről álmodott. A '70-es években csatlakozott a Loose Goose nevű R&B zenekarhoz, ám egyre növekvő színészi sikere miatt egy időre háttérbe szorította a zenélést.

Aztán 1987-ben több szempontból is hatalmas meglepetést okozott a The Return of Bruno című zenei albumával. Megmutatta a nyilvánosságnak, hogy tud énekelni, ráadásul mindjárt egy duettel indított: a Respect Yourself című dalt, a Pointer Sisters-szel énekelte fel.

A dalból sláger született: az amerikai slágerlistán 14., a Billiboard TOP100-on az 5., a brit toplistán a 7. helyet szerezte meg. Az album egy másik dala, az Under the Boardwalk azonban vegyes fogadtatást kapott, nem hozott ilyen átütő sikert.

A színész továbbra is próbálta egyengetni énekesi pályáját, bár már vitathatatlanul A-listás filmsztár lett az USA-ban. 1989-ben kiadta a If It Don't Kill You, It Just Makes You Stronger című albumát, amivel nem hagyott maradandó nyomot a közönségben.

Bruce Willis végül csak hobbiénekes maradt, és a színészetre koncentrált. Döntésével nem csak ő, hanem a rajongói is jól jártak. Ám, ha már tele vagyunk az akciófilmek izgalmával, kikapcsolódásként érdemes meghallgatni, milyen az, amikor John McClane magához ragadja a mikrofont vagy szájharmonikával szórakoztatja a közönségét.