Ahol van élet a focin túl is

Európában a futball az úr, gondolnánk, ám vannak országok, ahol a minőségi futball ellenére sem a foci viszi a prímet.

A dán labdarúgó-válogatott az Európa-bajnokságon és a világbajnoki selejtezőkön is a focirajongók kedvence volt, ám sikerek ide, vagy oda, az ország egy másik népszerű csapatsportban jeleskedik igazán, ami nem más, mint a kézilabda. Nem is csoda, hiszen saját állításuk szerint, ők "találták fel" a sportágat.

Mikkel Hansen, Rasmus Lauge, Niklas Landin - ismerős nevek? Naná, hiszen világsztárok, s mindannyian Dánia szülöttei!

És amiben még igazán jeleskednek, az a vitorlázás. Gondolom, te se döbbentél meg... Ilyen hosszú tengerparttal, mint ők, nem mindenki dicsekedhet. 

Forrás: AFP/Andrej Isakovic

Na de, térjünk át Svédországra, ahol szintén nagyon erős a kézilabda, és persze ott van a futballsztár, Zlatan Ibrahimovic is, mindenki kedvence, de azért nem csak érte rajonganak a svédek. Az erős hokinak köszönhetően - a férfi hokisok 2 olimpiai, 11 világbajnoki, és 3 Európa-bajnoki aranyat korcsolyáztak eddig össze -  az egyik legkeresetteb egyetemi sportág lett a jégkorong. 

Ahogy a norvégok mondják, náluk a lányok és fiúk is síléccel a talpukon születnek, ráadásul sokan később iskolába is azzal járnak. Nem meglepő hát, hogy már-már fanatikus biatlonista nemzetről beszélünk. 

Forrás: Shutterstock / Készítette: FamVeld
A témában sokkal bővebben olvashatsz a Sport'sLife cikkében. Kattanj rájuk (is)!